Home / Actual / Doar 9 din 18: Revenirea fostului primar Gheorghiţă Mutu Petre în administraţie a fost susţinută doar de PSD şi UDMR
captura video flux live Municipiul Sacele

Doar 9 din 18: Revenirea fostului primar Gheorghiţă Mutu Petre în administraţie a fost susţinută doar de PSD şi UDMR

Ceea ce trebuia să fie o revenire triumfală, chiar şi pentru câteva luni, în Consiliul Local Săcele a fostului primar (pe vremea aceea PDSR) Gheorghiţă Mutu Petre s-a transformat într-un fiasco pentru acesta şi susţinătorii acestuia.

Gheorghiţă Mutu Petre ar fi urmat să intre în forul deliberativ săcelean în urma vacantării unui loc, cel obținut la alegerile locale din 2016 de ALDE, partid pe listele căruia a candidat.

Până în prezent acest mandat a fost exercitat de Bogdan Motoc (foto dreapta), însă o adresa a Prefecturii Brașov a comunicat constatarea încetarii de drept, înainte de expirarea duratei normale, a mandatului de consilier local, începând cu data de 4 februarie 2020.

În cadrul ultimei şedinţe, Consiliu Local Săcele a avut pe masă şi validarea noului consilier, însă dezbaterile au fost destul de aprinse.

Consilierul local Cristian Panait (PER), cu o experienţă personală neplăcută aproape identică, a cerut precauţie în votarea unei hotărâri despre care acesta consideră că intră în contradicţie cu o hotărâre a Curţii Constituţionale a României ce interzice oricărui partid politic să dea afară un membru fără a avea o decizie definitivă a instanţelor.

Cum fostul consilier Motoc a şi fost prezent la lucrările pe comisii de marţi (25 februarie) acolo unde a spus că a atacat în instanţă aceste decizii, mulţi consilieri locali au fost reticenţi în privinţa acestui proiect de hotărâre.

Au fost 9 voturi de DA (5 din partea PSD şi 4 din partea UDMR) şi 9 abţineri, rezultat insuficient pentru validarea mandatului de consilier local al domnului Gheorghiţă Mutu Petre.

Pe surse, chiar şi o parte din cei ce au votat DA aveau o altă opinie personlă şi nu au fost încântaţi de decizia partidelor din care fac parte de a impune un vot favorabil.

Cel puţin deocamdată, revenirea acestuia se amână!  

“Porți deschise” la școlile din Săcele

Dacă îți place să fii bine informat, te așteptăm în cea mai mare și activă comunitate online din Săcele pe pagina Saceleanul.ro și pe grupul Orașul Săcele.

Farmacia Precizia