Home / Actual / Distracţii de weekend la Săcele: Motocros prin praf, grătare în zona interzisă şi gunoaie aruncate peste tot

Distracţii de weekend la Săcele: Motocros prin praf, grătare în zona interzisă şi gunoaie aruncate peste tot

Cadrul natural în care este amplasat oraşul Săcele îi îmbie pe turişti să iasă din casă şi să ne viziteze, însă de cele mai multe ori ce rămâne în urma acestora poluează şi deranjează.

Este şi situaţia zonei Bunloc, mai precis a străzii Colonel Kiss Sandor, cea care face legătura între cartierul săcelean şi zona Dâmbu Morii.

Aici, se plâng localnicii că în special în weekend maşinile turiştilor circula cu viteze foarte mari, ridicând mult praf, strada nefiind asfaltată decât pe o porţiune.

Mai mult decât atât, adesea motociclişti parcă o folosesc drept pistă de curse gonind cu viteze de peste 60-70 de kilometrii pe oră.

Aceste încălcări ale regulamentelor rutiere şi de bun simţ le produc locuitorilor discomfort fonic, dar crează şi mult praf, fiind recomandată aplasarea unor indicatoare care să limiteze viteza la o valoare adecvată zonei.

O altă problemă reclamată de locuitorii din zona este de natură ecologică.

Deşi picnicul şi grătarele sunt interzise în zona albiei Timisului, în multe situaţii turiştii nu respectă aceste restictii.

În urma lor rămân bidoane, sticle, hârtii sau doze de aluminiu (vezi album foto).

Dacă această situaţie în care zona poate fi folosită pentru picnic va rămâne una tolerată la Săcele, atunci este imperativ necesar ca Primăria să o amenajeze.

Asta presupune instalarea de locuri pentru gratere, coşuri de gunoi, toalete ecologice, dar şi atenţionări şi de ce nu, câteva amenzi atunci când este cazul.

Să vă mai povestim că în zona mai apar şi urşii? Sau deja ne-am obişnuit cu întâlnirile cu aceştia pe străzile şi prin curtile din Săcele?

Dacă ai vreo părere pe subiect, comentează pe Facebook sau scrie-ne la [email protected]

Dacă îți place să fii bine informat, te așteptăm în cea mai mare și activă comunitate online din Săcele pe pagina Saceleanul.ro și pe grupul Orașul Săcele.

Farmacia Precizia

Leave a Reply