Home / Actual / Atenție! Ursul a coborât aseară pe strada Mihai Eminescu din Săcele

Atenție! Ursul a coborât aseară pe strada Mihai Eminescu din Săcele

Aseară in jurul orelor 23:45, un urs si-a făcut apariția pe strada Mihai Eminescu.

Acesta a fost gonit cu strigăte de către unul unul dintre locatarii din zonă, deși mai multe persoane s-au alarmat, însă pe bună dreptate multora le-a fost teamă să iasă din curți.

Săcelenii au sunat la 112, iar în urma acestui apel și a sosirii echipajelor s-a confirmat că este vorba de o femelă care umblă pe mai multe străzi din Săcele precum Livezii sau Morii.

Ursoaica s-a retras în pădure, însă este evident că aceasta și-a făcut un obicei să apară în zona locuită dinspre pădure și este din ce în ce mai curajoasă.

Ca sfaturi pentru locuitorii străzilor de sus din zonele Baciu, Turcheș sau Cernatu:

  • Nu lăsați containerele de gunoi pline în zone usor accesibile. Mirosul gunoiului menajer îi atrage pe urși. Vă puteți trezi cu ei in curte.
  • Dacă aveți animale domestice, de exemplu capre sau oi, acestea trebuie închise peste nopate în spații adecvate. Altfel sunt vulnerabile și pot fi atacate de urs.
  • Dacă vedeți ursul pe strada sau în curtea dumneavostră nu vă apropiați de el, chiar dacă pare pui. Faceți gălăgie folosind un fluier, o talangă, o alarmă sau chiar vocea dumneavoastră.
  • Încercați să intuiți care a fost traseul ursului în zonă și lasați-i același traseu liber, pentru a se putea retrage spre pădure.
  • Sunați la 112!

foto cu caracter informativ

Ce donaţie frumoasă la Săcele! Un exemplu de urmat!

Dacă îți place să fii bine informat, te așteptăm în cea mai mare și activă comunitate online din Săcele pe pagina Saceleanul.ro și pe grupul Orașul Săcele.

Farmacia Precizia

Leave a Reply