Home / Actual / Din mulțimea de locuințe sociale promise pentru Gârcini… au rămas doar 6 case
????????????????????????????????????

Din mulțimea de locuințe sociale promise pentru Gârcini… au rămas doar 6 case

Primăria din Săcele își propune să vină în sprijinul familiilor defavorizate din cel mai mare cartier de romi din țară, Gârcini, prin construirea unui ansamblu de locuințe sociale.

Cum vor fi aleși cei ce vor ocupa aceste locuințe sociale, nimeni nu știe cu exactitate, însă oamenii din Gârcini nu mai au încredere în actuala administrație și chiar spun ca nu mai cred în promisiunile primarului Popa Virgil.

Cu ajutorul unei finanțări nerambursabile obținute prin Programul Operațional Regional 2014 – 2020, edilii au început demersurile pentru amenajarea acestui proiect, iar documentația tehnică privind impactul asupra mediului este în curs de avizare la Agenția pentru Protecția Mediului Brașov.

Cele 6 case, fiecare cu 4 unități locative, vor fi amplasate la intrarea în Gârcini dinspre Brădet și vor oferi un acoperiș deasupra capului pentru 96 de persoane.

Fiecare locuință va fi dotată cu centrală termică proprie pe gaz și băi complet utilate, ceea ce reprezintă un lux în multe din gospodăriile din zonă, unde nu există canalizare.

Pe o suprafață de teren de 3.800 mp, va fi amenajată și o zonă verde, iar un aliniament de platani va fi plantat ca perdea de protecție.

Terenul pe care va fi construit ansamblul va fi scos din fondul forestier, însă Primăria va oferi teren în compensare pentru reîntregirea pădurii, astfel încât impactul asupra mediului să fie minim.

În acest fel, Primăria din Săcele vrea să demonstrează un angajament real față de comunitate și să oferă o soluție durabilă pentru nevoile locative ale familiilor defavorizate din Gârcini. Desigur, doar pentru câțiva din cei multi ce au nevoie acolo. 

Vendeta administrativă a lui Popa Virgil cu locuitorii din anumite zone ale orașului continuă… – Saceleanul

 

Dacă îți place să fii bine informat, te așteptăm în cea mai mare și activă comunitate online din Săcele pe pagina Saceleanul.ro și pe grupul Orașul Săcele.

Farmacia Precizia