Home / Actual / Din 2007 până în prezent, indiferent de primar, administrația de la Săcele încalcă legea. Nici Popa Virgil nu face excepție!

Din 2007 până în prezent, indiferent de primar, administrația de la Săcele încalcă legea. Nici Popa Virgil nu face excepție!

Indiferent de numele primarului, din 2007 încoace, administrația de la Săcele a încălcat legea și a privit obligativitatea de a construi creșe în municipiu cu foarte mult dispreț.

Asta deoarece, conform Legii nr 263/2007 privind înfiinţarea, organizarea şi funcţionarea creşelor autoritatea locala are obligatia de a infiinta cel putin o cresă la 15.000 de locuitori.

Cum municipiul Săcele are peste 37.000 de locuitori, până acum ar fi trebuit ca în localitate să funcționeze două astfel de creșe.

Totuși, până la momentul actual în Municipiul Săcele nu a fost edificată nici o unitate cu funcţiunea de creşă care să deservească populaţia din oraș.

Asta a îngreunat procesul de reîncadrare profesională a părinților care au copii de vârste fragede.

Virgil Popa a promis repetat, dar nu a livrat nimic!

Copiii părinților ce au crezut în promisiunile lui Virgil Popa vor fi deja la școală atunci când prima creșa va funcționa (vreodată!!!) în municipiul nostru.

Promisă de actualul primar în 2016, 2017, 2018, 2019, 2020 și din nou în 2021 (!!!), creșa este încă departe de a deveni o realitate.

Toți cei care l-au votat pe Virgil Popa pentru a vedea acest obiectiv pus în practică îl vor pedepsi oare în 2024?! Sau îl vor ierta pe edilul pesedist și îi vor îngădui ca acesta să iasă la pensie din fotoliul de primar? 

Până la urmă, apropiindu-se vertiginos de prgul vârstei de 60 de ani, putem înțelege de ce Virgil Popa nu este interesat de creșa și de soarta copiilor mici din municipiul Săcele.

Acum, se predă un teren unde creșa ar trebui construită de Guvern

Prin vocea ministrului Dezvoltarii, Attila Cseke, Guvernul aceste hulit de multa lume a considerat ca este imperios necesar realizarea investiei propuse respectiv de a edifica o cresa pentru  a veni in intampinarea dorintei parintilor  sau reprezentantilor legali ai acestora.

Astfel, în vederea construirii unor creșe M.D.L.P.A. a emis Ordinul nr. 1205/25.08.2021 prin care și Municipiul Săcele a fost inclus pe lista sinteză a subprogramului “ Unitati si institutii de invatamant de stat”, investitie ce se va realiza prin Compania Națională de Investiții ”C.N.I.”  S.A.

Prin Ordinul 1207/26.08.2021  s-a aprobat realizarea unei creșe medii în municipiul Sacele.   

Pentru aprobarea indicatorilor tehnico-economici Compania Natională de Investiții solicită  prin adresa nr 37838/27.08.2021 predarea către Ministerul Lucrărilor Publice, Dezvoltării și Administrației prin Compania Națională de Investiții ”C.N.I.” S.A. a amplasamentului situat in Municipiul Săcele și asigurarea condițiilor in vederea executării obiectivului de  investiții: „Construire și dotare creșă în  Municipiul Săcele”.

Consilierii săceleni au aprobat proiectul de hotărâre privind predarea către Ministerul Lucrărilor Publice, Dezvoltării și Administrației prin Compania Națională de Investiții ”C.N.I.” S.A. a unui amplasament situat in Municipiul Săcele și asigurarea condițiilor in vederea executării obiectivului de  investiții  „Construire și dotare creșă în  Municipiul Săcele”, in forma prezentata.

Informațiile Saceleanul.ro au fost corecte! Agresorul din Gârcini lucrează în Primăria Săcele sub protecția lui Virgil Popa

Dacă îți place să fii bine informat, te așteptăm în cea mai mare și activă comunitate online din Săcele pe pagina Saceleanul.ro și pe grupul Orașul Săcele.

Farmacia Precizia