Home / Actual / Dezbatere publică despre viitorul tinerilor cu participare săceleană în acest weekend la Brașov

Dezbatere publică despre viitorul tinerilor cu participare săceleană în acest weekend la Brașov

Asociaţia Femeile se Implica (A-FI) iniţiază primul proiect de educaţie cetăţenească pentru tineri, clubul “Young Citizens în Action”.

Suntem onorate să avem alături de noi câțiva tineri de exceptie, interesați să se implice în comunitatea lor, dar și în schimbarea de viitor a țării.În cadrul acestui club dorim sa sprijinim dezbateri ale tinerilor despre problemele comunitatii Brasov și totodata teme de interes civic, social și politic.

Sub indrumarea noastră tinerii vor invita politicieni, activiști, demnitari și personalități din domenii diverse pentru a se informa și educa cu privire la drepturile și responsabilitatile cetățeneşti .

✅Sâmbătă, 19 noiembrie, la ora 13:30 la Biblioteca Judeţeană “George Baritiu” va avea loc prima dezbatere publică a clubului “Young Citizens in Action” cu tema “Este viitorul politic al tinerilor sustinut de educatia din Romania?”

Fiecare din invitatele noastre este un admirabil exemplu de educator! 

🔸ANCA MEZEI, învățătoare la Școală 5 din Gârcini/Săcele are o foarte bogată experiență în educația copiilor din comunitățile informale de rromi, le preda limba romani, este implicată în nenumărate proiecte sociale și este o talentată inițiatoare a unui ansamblu de dans și muzica cu copii rromi.

🔸MONICA PUSCAS, profesor de cultură civică /educație socială și de educație pentru democrație la Școala Gimnazială ,,Frății Popeea” și la Liceul Teoretic ,,George Moroianu, din municipiul Săcele. A fost implicată activ în proiecte de promovare a Drepturilor Copilului fiind vicepreședinta Consiliului Județean al Elevilor Brașov.

🔸ALICE LIEBER, mentor și profesor coordonator pentru nivel secundar la Școală Montessori Brașov. În paralel cu activitatea de educație non-formala, Alice este terapeut în metode alternative de vindecare, trainer și coach în zona de dezvoltare personală și pasionată de studiul inteligentei emoționale la preșcolari și adolescenți.

🔸DANA LUPSA, lector la Universitatea Transilvania Brașov, președinta Asociației Happy Moms, o neobosită inițiatoare de proiecte de educație antreprenorială pentru femei, educație financiară pentru elevi și recent educaţie financiară pentru studentele de la Universitatea Transilvania prin proiectul Pink Financial Education.

🔸CRISTINA IURISNITI, fost deputat USR de Bistrița-Năsăud 2016-2020, președinta Comisiei pentru Egalitate de Șanse pentru femei și bărbați la Camera Deputaților 2018-2020, profesor de limba franceză la Colegiul ,,Andrei Mureșanu“ din Bistrița, profesor corector-examinator acreditat DELF pe lângă la Institutul Francez din Cluj și responsabil al Asociației Române a profesorilor francofoni din Bistrița-Năsăud.

🔸FATMA YILMAZ este experta în studii islamice, politici de gen și minorități, activistă împotriva violentei domestice și doctorandă în științe politice. O cunoaștere profundă a culturii și istoriei islamice completează portretul unei feministe de excepție.

Dezbaterea publica va fi moderata de 2 tineri Patricia Porutiu, lider al Clubului de Debate Brasov și Teodor Pirpiliu, elev în clasa 12 fost presedinte la ConsiliulJudetean al Elevilor și Secretar Rotaract Club Brasovia.

TAROM vrea sa fie prima companie ce va utiliza pentru zboruri Aeroportul Brașov – Saceleanul

Dacă îți place să fii bine informat, te așteptăm în cea mai mare și activă comunitate online din Săcele pe pagina Saceleanul.ro și pe grupul Orașul Săcele.

Farmacia Precizia