Home / Actual / Deschiderea oficiala a centrului de zi coordonat de FAST

Deschiderea oficiala a centrului de zi coordonat de FAST

CIMG5354FAST ( Fundaţia pentru Asistenţş Socială şi Tineret ) şi Primăria Municipiului Săcele au organizat astăzi deschiderea oficiala a Centrului de zi pentru copii aflaţi în situaţii de risc, un amplu proiect implementat cu fonduri europene în valoare totală de 3.567.395,64 RON, din care 2.455.106,85 RON reprezintă finanţare nerembursabilă. Cu aceste fonduri europene a fost reabilitată complet cladirea veche, aflată în curtea fostului liceu de construcţii Săcele, clădire ce a devenit spaţiu destinat Centrului de zi.

Invitat la deschiderea oficiala a fost şi primarul municipiului Săcele, domnul Radu Nistor, care alături de Daniel Hristea din partea FAST a vorbit despre acest proiect, despre drumul de la idee la realizare, formulându-se şi mulţumiri către colectivul primăriei implicat în accesarea fondurilor europene şi în schimbarea la faţa a acestei clădiri. Tot în cadrul acestui capitol trebuie menţionată şi participarea la acest proiect a Agenţiei Metropolitane Braşov, prin suportul directorului Radu Colţ, consilier local în Săcele şi al voluntarilor de la Newcastle Police Aid, colaboratori ai FAST deja de ani buni de zile.

După un preambul muzical, Daniel Hristea ( FAST ) şi primarul Radu Nistor au taiat simbolic pamblica inaugurală, momentul fiind urmat de un mic spectacol de muzica şi de dans, artişti fiind colaboratori sau prieteni ai FAST, precum formatia Ziurel & Band condusă de profesorul Crăciun.

FAST are o istorie a voluntariatului în Săcele începută în 1997, acţiunile fundaţiei şi numărul de voluntari participanţi crescând de la an la an. Centrul de zi inaugurat va avea activitatea asigurata de 14 persoane permanent, acestora adaugându-li-se voluntarii centrului.

Dacă îți place să fii bine informat, te așteptăm în cea mai mare și activă comunitate online din Săcele pe pagina Saceleanul.ro și pe grupul Orașul Săcele.

Farmacia Precizia

Leave a Reply