Home / Actual / Demontăm minciuni: Să-i spună cineva lui Virgil Popa că minciuna şi administraţia publică nu fac casă bună împreună

Demontăm minciuni: Să-i spună cineva lui Virgil Popa că minciuna şi administraţia publică nu fac casă bună împreună

Supărat că nu a reuşit să îndatoreze oraşul cu 25.5 milioane de lei, PSD-istul Virgil Popa s-a lansat de câteva zile într-o serie de atacuri deşănţate şi calomnioase la adresa celor ce în viziunea sa întunecată “blochează investiţiile”.

Aceste atacuri nu-i fac cinste şi îl aşează într-o lumină defavorabilă, la fel ca în infamele situaţii de “cumetrie de business” pe bani publici.

O luăm pe rând în încercarea de a vă demonstra cum minte cu neruşinare un primar de municipiu în anul 2018!

⊗ Minciuna 1: “Consilierii locali săceleni Cristian Popa(PNL), Ciprian Sterpu(PNL), Ciprian Nițescu(PNL), Robert Copot(PNL), Dan Mureșan(PNL), Hlavathy Zsuzsánna(UDMR), Kádár Tamás(UDMR), Gheorghe Stoea(PMP) și Gheorghe Băilă(PMP) au votat împotriva accesării liniei de finanțare”

√ Adevarul! Majoritatea consilierilor de mai sus s-au ABŢINUT la punctul cu pricina, considerând că nu au elemente suficiente pentru a vota DA sau NU. Mai mult decât atât, Gheorghe Băilă (PMP) s-a retras de la vot, neexprimându-şi în vreun fel opinia.

⊗ Minciuna 2: “Ne-am decis să accesăm o linie de creditare pentru a realiza investiția în anul 2019, urmând ca apoi cele 13 străzi din Baciu să fie modernizate și asfaltate”

√ Adevarul: Conform explicaţiilor oferite de compartimentul financiar din Primăria Săcele, atât în şedinţele pe comisii, cât şi în plenul Consiliului Local, odată pornită procedura pentru linia de creditare de maxim 25,5 milioane lei aceşti bani puteau fi accesaţi cel mai devreme în 2020.

Ceea ce dovedeşte că afirmaţia de mai sus a lui Virgil Popa este o minciună menită să-i manipuleze pe cetăţenii din zonă.

⊗ Minciuna 3: “Opoziția neînțeleasă a consilierilor locali mai sus menționați, care preferă jocurile politicianiste în loc de a contribui la dezvoltarea orașului prin susținerea realizării unor investiții”

√ Adevarul: Se poate observa din procesul verbal de sedinţă că TOŢI consilierii locali şi-au manifestat susţinerea faţă de proiectele de investiţii din municipiu. Principala îngrijorare a fost cea referitoare la accesarea unui credit, în condiţiile în care oraşul nostru încă are un excedent bugetar generos ce ar putea fi folosit pentru a face aceste investiţii mult mai rapid, acum în 2019 şi nu în 2020 sau mai târziu.

Asta în condiţiile în care executivul primăriei evită căutarea de surse de finanţare alternative cum ar fi fondurile europene.

Dacă îți place să fii bine informat, te așteptăm în cea mai mare și activă comunitate online din Săcele pe pagina Saceleanul.ro și pe grupul Orașul Săcele.

Farmacia Precizia