Home / Actual / Delegația OMS a ajuns și la Săcele acolo unde a vizitat Spitalul, Policlinica și Centrul de vaccinare

Delegația OMS a ajuns și la Săcele acolo unde a vizitat Spitalul, Policlinica și Centrul de vaccinare

Ieri, în cea de-a doua zi a vizitei pe care delegația Organizației Mondiale a Sănătății o efectuează în județul Brașov, prefectul Mihai Cătălin Văsii, deputatul dr. Cristina Vecerdi și directorul executiv al DSP Brașov, dr. Claudia Bularca i-au însoțit pe membrii acesteia la Spitalul Municipal Săcele.

”Am dorit ca delegația OMS să vadă această unitate și să discute cu personalul de aici pentru că Spitalul Municipal Săcele se află de mult timp în prima linie a luptei cu pandemia. Conducerea acestui spital, medicii, asistenții medicali și ceilalți angajați au răspuns prezent din prima fază și de atunci sunt pe baricade.

Le mulțumesc și cu acest prilej, așa cum mulțumesc tuturor celor care ne sunt alături în gestionarea crizei sanitare provocate de noul coronavirus și care au înțeles că doar prin dedicare, colaborare, solidaritate de breaslă și conștiința că în aceste momente grele comunitatea are nevoie de ei mai mult decât oricând putem învinge în această luptă”, a declarat prefectul Mihai Cătălin Văsii.

Membrii delegației – dr. Heather Papowitz, expert OMS în managementul situațiilor de criză, dr. Brett Craig, expert în vaccinare, dr. Cassandra Butu, director interimar al Biroului OMS România și Andreea Popescu, ofițer național la Biroul OMS România – au purtat discuții cu conducerea spitalului, cu medici și asistenți, precum și cu primarul municipiului Săcele.

De asemenea, echipați în costume de protecție, au vizitat saloane în care sunt internați bolnavi de COVID.

Tot la Săcele, a fost vizitată și Policlinica, unde este amenajat un centru de vaccinare și unde funcționează un punct de testare RT-PCR.

Următorul punct pe agenda vizitei a fost Școala Gimnazială nr. 5, situată în cartierul Gârcini.

Aici, membrii delegației au discutat cu conducerea școlii și cu membri ai comunității de rromi despre impactul pandemiei asupra procesului de învățământ și asupra locuitorilor din zonă.

Un subiect important l-a reprezentat reticența sau chiar rezistența fermă a marii majorități a locuitorilor din acest cartier față de vaccinarea împotriva COVID-19, reieșind că informațiile false vehiculate de diverse surse reprezintă principala cauză.

(VIDEO) Din gelozie? Un bărbat a turnat benzină pe un bloc și i-a dat foc. Locuitorii din Ștefan Cel Mare sunt îngroziți!

Dacă îți place să fii bine informat, te așteptăm în cea mai mare și activă comunitate online din Săcele pe pagina Saceleanul.ro și pe grupul Orașul Săcele.

Farmacia Precizia