Home / Actual / Degustare de vinuri si lansare de meniu la Restaurantul Fenyes

Degustare de vinuri si lansare de meniu la Restaurantul Fenyes

Urmând o regulă esențială pentru un restaurant care se respectă, Restaurantul Fényes a lansat recent noul meniu în cadrul unui eveniment special. Desfăşurată într-o atmosferă relaxată şi familiară, seara a început cu o prezentare de excepție şi o degustare de vinuri din gamele Livia şi Epicentrum a Cramelor Gîrboiu, și a continuat cu câteva ore de socializare asezonate cu delicatesele noului meniu.

fenyes-vin

Crama Gîrboiu deține o podgorie de 200 hectare în comuna Costești (jud. Vrancea), producerea vinului fiind o afacere de familie pornită în 2005. Degustarea a inclus vinuri specifice regiunii, obținute din soiuri exclusiv românești (Șarbă, Plăvaie). Prezentarea a fost facută de către invitatul special din partea Cramelor Gîrboiu, somelierul Eugen Taras, care a prezentat degustătorilor întreaga gamă de vinuri oferită de Crama Gîrboiu, între acestea distingându-se colecțiile „Epicentrum”, „Livia” și „Bacanta”, aceasta din urmă fiind o colecție premium, vinul vârf de gamă.
Numele Epicentrum, a povestit somelierul, a fost inspirat de caracterul de zonă seismică al județului Vrancea. Unul dintre cele mai apreciate vinuri a fost Livia, o colecție de vinuri albe și roșii, precum și roze. „Vinurile Livia sunt seci sau demiseci, puternice şi rafinate, din soiurile cele mai bune. Aceste vinuri combină tradiţia locurilor vrâncene cu metodele moderne de vinificaţie pentru a crea gusturi subtile şi armonioase. Sunt vinuri cu caracter, puternice, cu fructuozitate şi unicate – cum este strălucitoarea Șarbă”, a explicat Eugen Taras.

fenyes1

Degustarea a fost acompaniată de lungi istorisiri despre producerea și drumul vinului, de la vie până la pahar. După frumoasa expunere, cei prezenți au putut savura vinul pe care l-au apreciat cel mai mult lânga unul dintre preparatele preferate din noul meniu al restaurantului. Noul meniu al Restaurantului Fényes aduce în prim plan ingrediente proaspete atent selecționate, produse locale şi internaționale dintre care trebuie să menționăm gama variată de preparate din peşte.

Diana Dávid – manager Restaurant Fényes: Din noul meniu recomand să nu se rateze sub nici o formă Steak-ul de ton, Rața chinezească cu broccoli, alune caju și mere verzi în sherry, Mușchiulețul de vițel în sos brun englezesc, Bibanul cu mozzarella și legume la grătar sau Dorada în sare cu piure franțuzesc. Bineînțeles să nu uităm de preparatele deja cu tradiție și cu foarte mare căutare la noi în restaurant cum ar fi Friptura măruntă à la Brașov, Ceafa de porc țigănească, Saramura de crap sau papanașii. 

Mai jos puteți vedea câteva delicatese gastronomice din buchetul noului meniu

foto-mancare

Restaurantul Fényes continuă să onoreze aşteptările celor care îi trec pragul în cel mai plăcut mod cu putință. Vă garantăm că la Fényes veți găsi cele mai plăcute întâlniri între delicatese culinare şi vinuri de excepție.

Kendi Ernest

10499544_674690852619703_1918631534914535126_o

Dacă îți place să fii bine informat, te așteptăm în cea mai mare și activă comunitate online din Săcele pe pagina Saceleanul.ro și pe grupul Orașul Săcele.

Farmacia Precizia

Leave a Reply