Home / Administratie / Decizie controversata in Consiliul local Sacele

Decizie controversata in Consiliul local Sacele

Ovidiu Găitan, fost director al RAGCPS Săcele, a fost desemnat prin vot  de Consiliul Local Sacele pentru a ocupa un loc vacant în Consiliul de Administraţie al Regiei de transport, asa cum este cunoscută mai popular RAGCPS. În vârstă de 44 de ani, Ovidiu Găitan a fost ales cu 11 voturi pentru şi 7 împotrivă, în detrimentul altor 2 candidaţi: Constantin Lungu, preşedintele PC Săcele şi Octavian Valeriu Dumitrescu de 60 de ani.

Numirea este una controversată în condiţiile în care Curtea de Conturi Braşov a descoperit nereguli în acordarea îndemnizaţiei către Ovidiu Găitan, fost director al RAGCPS Săcele. Astfel, în perioada 2010-2012, acesta a beneficiat de o îndemnizaţie în cuantum mai mare decât o permitea legislaţia în vigoare.

Conform unei adrese din 2014 a UATM Săcele (Unitatea Administrativ Teritorială a Municipiului Săcele), nivelul îndemnizatiei viceprimarului municipiului Săcele a fost în anii 2010 si 2011, mai mic decât salariul brut acordat directorului regiei fiind astfel încălcate, conform concluziilor Curţii de Conturi, atât OG nr. 119/1999, cât şi OUG 79/2008.

Sau mai simplu spus, Ovidiu Găitan, directorul regiei în perioada incriminată, a încasat un salariu mai mare decât viceprimarul oraşului Săcele, lucru interzis de lege.

Dacă îți place să fii bine informat, te așteptăm în cea mai mare și activă comunitate online din Săcele pe pagina Saceleanul.ro și pe grupul Orașul Săcele.

Farmacia Precizia

Leave a Reply