Home / Administratie / Decizie controversata in Consiliul local Sacele

Decizie controversata in Consiliul local Sacele

Ovidiu Găitan, fost director al RAGCPS Săcele, a fost desemnat prin vot  de Consiliul Local Sacele pentru a ocupa un loc vacant în Consiliul de Administraţie al Regiei de transport, asa cum este cunoscută mai popular RAGCPS. În vârstă de 44 de ani, Ovidiu Găitan a fost ales cu 11 voturi pentru şi 7 împotrivă, în detrimentul altor 2 candidaţi: Constantin Lungu, preşedintele PC Săcele şi Octavian Valeriu Dumitrescu de 60 de ani.

Numirea este una controversată în condiţiile în care Curtea de Conturi Braşov a descoperit nereguli în acordarea îndemnizaţiei către Ovidiu Găitan, fost director al RAGCPS Săcele. Astfel, în perioada 2010-2012, acesta a beneficiat de o îndemnizaţie în cuantum mai mare decât o permitea legislaţia în vigoare.

Conform unei adrese din 2014 a UATM Săcele (Unitatea Administrativ Teritorială a Municipiului Săcele), nivelul îndemnizatiei viceprimarului municipiului Săcele a fost în anii 2010 si 2011, mai mic decât salariul brut acordat directorului regiei fiind astfel încălcate, conform concluziilor Curţii de Conturi, atât OG nr. 119/1999, cât şi OUG 79/2008.

Sau mai simplu spus, Ovidiu Găitan, directorul regiei în perioada incriminată, a încasat un salariu mai mare decât viceprimarul oraşului Săcele, lucru interzis de lege.

Farmacia Precizia

Leave a Reply