Home / Actual / De astăzi începe și la Săcele Recensământul General Agricol Runda 2020.

De astăzi începe și la Săcele Recensământul General Agricol Runda 2020.

Primăria Municipiului Săcele informează persoanele care dețin/utilizează terenuri agricole și/sau animale, păsări, că în perioada 10 mai – 31 iulie se va desfășura Recensământul General Agricol Runda 2020.

Proprietatea dumneavoastră înscrisă în bazele de date ale UAT Săcele va fi recenzată obligatoriu de către un recenzor care se va deplasa la domiciliul/sediul dumneavoastră.

Recensământul General Agricol este o acţiune de mare anvergură care va asigura informaţiile complexe şi datele statistice pentru realizarea unui tablou exhaustiv al caracteristicilor structurale ale exploatațiilor agricole necesare fundamentării programelor şi politicilor agricole și de dezvoltare rurală.

Legislaţia europeană referitoare la structura exploataţi­ilor agricole şi recomandările Organizaţiei Naţiunilor Unite pentru Alimentaţie şi Agricultură (FAO) pre­văd organizarea şi efectuarea de recensăminte genera­le agricole la intervale de 10 ani.

Datele şi informaţiile vor fi colectate de la utilizatorii suprafeţelor agricole şi/ sau deţinătorii de efective de animale. Conform metodologiei Uniunii Europene, la toţi indicatorii referitori la suprafeţele agricole se apli­că principiul utilizării, iar la cei referitori la efectivele de animale se aplică principiul proprietăţii.

Datele vor fi colectate la nivelul întregii exploataţii agricole indife­rent în câte locaţii utilizează suprafeţe agricole sau de­ţine efective de animale.

Colectarea datelor se efectuează în perioada 10 mai – 31 iulie 2021.

CUM SE DESFĂŞOARĂ?

Interviu faţă în faţă cu capul/şeful exploataţiei agri­cole cu şi fără personalitate juridică, după caz, sau cu o altă persoană din cadrul acesteia care poate furniza informaţiile solicitate, prin intermediul unui chestio­nar electronic instalat pe un echipament informatic portabil.

Pentru mai multe informații vă puteți adresa serviciului Fond Funciar, Registru Agricol, Cadastru.

conform comunicat Primaria Municipiului Sacele

 

Scenariu verde și pentru municipiul Săcele: Ce este permis și ce nu în acest moment?

Dacă îți place să fii bine informat, te așteptăm în cea mai mare și activă comunitate online din Săcele pe pagina Saceleanul.ro și pe grupul Orașul Săcele.

Farmacia Precizia