Home / Actual / Poate fi curățată de gunoaie și zona Gârcini? Administrația de la Săcele crede că da

Poate fi curățată de gunoaie și zona Gârcini? Administrația de la Săcele crede că da

Primarul municipiului Săcele, Virgil Popa, a anunţat că vor fi luate măsuri dure împotriva celor care nu păstrează curăţenia şi artuncă gunoiul la întâmplare, pe domeniul public.

Acum, administratia de la Săcele isi doreste sa regleze lucrurile si in cartierul Garcini, acolo unde locuitorii nu beneficiaza de serviciu de salubritate, iar din acest motiv (dar nu numai) arunca aiurea gunoiul formând pe spațiul verde adevărate gropi de gunoi ce devin rapid focare de infectie.

Noi mai adăugăm un motiv al situației ecologice critice din zonă: S-a format o adevarată mafie a gunoiului. Locuitorii din zonă spun că există mașini ce cară contra cost gunoi și îl aruncă în Gârcini. Unii dintre ”șoferi” sunt apropiați de partidul ce conduce la Săcele ostilitățile politice, dar sigur, aceștia sunt protejați probabil de cei ce ar trebui să îi pedepsească drastic. Și această afirmație este făcută tot de locuitorii din zonă și trebuie luată ca o mărturie subiectivă.

Conform autoritatilor săcelene sunt cheltuite sute de mii de lei anual pentru a menține curățenia în cartierul Gârcini. Ori acești bani cheltuiți pe curățenie ar putea să meargă către zona de investiții.

Sigur, știu toți săcelenii că aici ”investițiile” se fac cu firme de casă, nepoți, colaboratori fideli și o camarilă roșie, dar aceasta este o altă discuție.

Primăria spune că în perioada următoare”vom demara ample acțiuni împreună cu Garda de Mediu și Poliția Locală pentru a-i sancționa drastic pe cei care aruncă gunoiul la întâmplare și vom trece și la confiscare vehiculelor care transportă și depozitează ilegal gunoiul. […] Ca administrație nu ne dorim să-i mai lăsăm în urmă pe cei din Gârcini, iar prin Asociația GAL Gârcini se vor face o serie de investiții.

Este momentul ca să nu mai existe discrepanță între un locuitor al cartierului Gârcini și oricare săcelean.dar vom face toate demersurile ca aceștia să plătească taxe și impozite locale, să plătească utilitațile și să își facă contract de salubritate”.

Foarte bine! Asta vor și săcelenii și cei din Gârcini și cei din alte zone ale orașului.

Drepturi și obligații la fel pentru toți!

Scenariu verde și pentru municipiul Săcele: Ce este permis și ce nu în acest moment?

Dacă îți place să fii bine informat, te așteptăm în cea mai mare și activă comunitate online din Săcele pe pagina Saceleanul.ro și pe grupul Orașul Săcele.

Farmacia Precizia