Home / Actual / Dana Haralambie sare pentru Romania la Rasnov pe 1-2 martie

Dana Haralambie sare pentru Romania la Rasnov pe 1-2 martie

Săceleanca Dana Haralambie este capul de afiş al etapei de Cupă Mondială de sărituri cu schiurile ce va avea loc în perioada 1-2 martie la Râşnov.

dana HÎn vârstă de doar 16 ani, împliniţi la 14 august 2013, sportiva legitimată la CS Săcele a participat în acest sezon la 10 etape de Cupă Mondială, cel mai bun rezultat obţinut de ea fiind locul 26 ocupat în etapa de la Hinterzarten – Germania. Până în acest moment Dana Haralambie a acumulat 15 puncte în clasamentul Cupei Mondiale, performanţă care o situează pe locul 48 în lume.

După dezamăgirea necalificării la Jocurile Olimpice unde, din motive greu de înţeles s-au calificat doar primele 30 de sportive din clasamentul Cupei Mondiale deşi la băieţi s-au calificat primii 70, Dana Haralambie va încerca, pe teren propriu, sa-şi depăşească performanţele anterioare aşa încât la finalul etapei să se găsească pe cel mai bun loc de până acum.

Etapa de Cupă Mondială este o premieră absolută în România şi va fi transmisă în direct de Eurosport în peste 50 de ţări si de TVR1.

60 de sportive din 15 ţări au drept de participare la Cupa Mondială, fiecare naţiune având dreptul de a înscrie în competiție între două şi şapte concurente, conform cotei de ţară dobândită pe criteriul performanţei. Din delegaţia Germaniei, care şi-a anunţat deja participarea cu 6 săritoare, face parte și proaspăta campioană olimpică Carina Vogt. Competiţia de la Râşnov va fi primul concurs al campioanei olimpice după Jocurile Olimpice de la Soci, unde, de altfel, s-a desfășurat pentru prima oară și proba feminină de sărituri cu schiurile. Astfel, putem spune că vom avea ca oaspete, în România, pe trambulina de la Râşnov, pe prima campioană olimpică din lume!

Intrarea publicului la Cupa Mondială Feminină din 1-2 martie este LIBERĂ! Accesul cu maşina personală este interzis. Puteţi lăsa maşina în orice parcare din Râşnov, înainte de a intra pe Valea Cărbunării. Puteţi folosi shuttle-ul care face curse din centrul oraşului până la trambulină.

Programul competiției este următorul:

Vineri 28.02.2014 – ora 13:00 Antrenament oficial, ora 15:00 Calificări

Sâmbătă 1.03.2014 – ora 14:00 Săritura de probă, ora 15:00 Începutul competiţiei

Duminică 2.03.2014 – ora 13:15 Calificări, ora 14:30 Începutul competiţiei, urmat de ceremonia de premiere

Vă aşteptăm, dragi săceleni, la un spectacol extraordinar! Haideți să o susţinem împreună pe săceleanca noastră la primul mare concurs internaţional al anului din România!

Dacă îți place să fii bine informat, te așteptăm în cea mai mare și activă comunitate online din Săcele pe pagina Saceleanul.ro și pe grupul Orașul Săcele.

Farmacia Precizia

Leave a Reply