Home / Actual / Dan Burlac se afla la Festivalul de Film de la Clermont-Ferrand

Dan Burlac se afla la Festivalul de Film de la Clermont-Ferrand

10914864_902530356458955_8883836799431252418_oProducătorul săcelean Dan Burlac (foto dreapta) se află în aceste zile la Festivalul de Film de la Clermont-Ferrand (30 ianuarie – 7 februarie), festival care este cel mai important eveniment dedicat în exclusivitate filmului scurt și reprezintă, de asemenea, unul dintre cele mai importante puncte de întâlnire între profesioniștii din industria cinematografică din întreaga lume.

Dan Burlac (Elefant Films) este producătorul scurtmetrajul ”Sthorzina” care reprezintă România în cadrul competiției internaționale din cadrul festivalului. Filmul este regizat de Dan Radu Mihai şi produs de Elefant Films cu sprijinul Centrului Naţional al Cinematografiei în coproducţie cu Serbia.

Scurtmetrajul spune povestea unui băieţel de 12 ani, Viorel, care locuieşte împreună cu bunicul său, într-un sat lângă Dunăre şi care se împrieteneşte cu Mirko, un alt băiat de 11 ani, care locuieşte într-un sat de pe malul sârbesc al Dunării. Viorel îl ajută pe bunicul său să restaureze figurinele unui carusel stricat pe care bătrânul vrea să-l repare. Mirko este fiul în vârstă de 11 ani al unui agent de poliţie violent şi agresiv care locuieşte într-un sat de pe malul sârbesc al Dunării. Cei doi copii îşi petrec ziua jucându-se pe calculator un joc online în care sunt soldaţi în al doilea război mondial. Cei doi copii au un navomodel cu telecomandă cu care îşi trimit, peste Dunăre, unul altuia, diverse lucruri. Atunci când Viorel găseşte în podul casei bunicului său un pistol şi îi propune lui Mirko să i-l dea, viaţa celor doi ia o nouă întorsătură.

1234602_674857365859354_543141446_n

Săceleanul Dan Burlac are o carte de vizită impresionantă: a fost producător asociat la multipremiatul film „4 luni, 3 săptămâni şi 2 zile”, regizat de Cristian Mungiu, distins inclusiv cu Palme d’Or, şi producător la „Copilăria lui Icar”, de Alexandru Iordăchescu, cu Guillaume Depardieu în rol principal. De asemenea, el a co-produs şi lungmetrajul de debut al lui Horaţiu Mălăele, „Nunta mută”. Nu mai departe de anul trecut, proiectul de lungmetraj franco-armean „Territoria”, produs de Dan Burlac şi regizat de Nora Martirosyan, a fost distins cu premiul „Arte”, acordat în cadrul L’Atelier de la Cinéfondation, un eveniment organizat între 16 şi 22 mai, la Festivalul Internaţional de Film de la Cannes.

Mai multe despre Dan Burlac si despre activitatea sa veţi afla în perioada următoare dintr-un interviu-eveniment pe care îl pregătim pentru dumneavoastră.

Citeşte şi despre Dana Haralambie şi Bianca Ştefănuţă, săcelencele care vor reprezenta România la Cupa Mondială de la Râşnov!

Dacă îți place să fii bine informat, te așteptăm în cea mai mare și activă comunitate online din Săcele pe pagina Saceleanul.ro și pe grupul Orașul Săcele.

Farmacia Precizia

Leave a Reply