Home / Actual / Cu ochii pe cupru: Câțiva săceleni s-au apucat de furat cabluri într-un canal prin cartierul Noua

Cu ochii pe cupru: Câțiva săceleni s-au apucat de furat cabluri într-un canal prin cartierul Noua

Cuprul este atât de valoros, încât cei care fac bani de pe urma lui sunt activi şi la ore foarte târzii din noapte şi încă într-un mediu nu foarte prietenos.

Poliţiştii au fost sesizaţi, în 18 octombrie, în jurul orei 3.00, că, într-un canal din Braşov, se află mai multe persoane care fură cabluri utilizate în comunicaţii şi apreciate pentru cuprul pe care îl conţin.

Un echipaj de jandarmi se afla aproape de locul în care acţionau hoţii. Jandarmii au identificat un autovehicul pe a cărui banchetă din spate, ascunsă sub o pătură, se afla o persoană care fugise la vederea autospecialei.

„Cercetările efectuate în continuare de poliţişti au arătat fapul că, la aceeaşi dată, persoane cu vârsta între 22 şi 33 de ani, din localitatea Săcele, folosind două autovehicule s-au deplasat în cartierul Noua, din municipiul Braşov, au pătruns într-o gură de canalizaţie, cu ajutorul unui cleşte, au secţionat 170 de bucăţi de cabluri cu inserţie de cupru de aproximativ 1 m lungime, pe care urmau să le transporte în cele două autovehicule, în scopul valorificării către un centru de colectare a materialelor reciclabile”, a transmis purtătorul de cuvânt al Poliţiei Judeţene Braşov, agent şef principal Daniel Zontea.

După administrarea probatoriului în cauză, poliţiştii au dispus efectuarea în continuare a urmăririi penale faţă de persoanele bănuite, dar şi reţinerea celor trei suspecţi pentru o perioadă de 24 de ore şi introducerea lor în arestul IPJ, pentru săvârşirea infracţiunii de „furt calificat”.

Ulterior, judecătorul a admis propunerea formulată de procurorul de caz şi a hotărât arestarea acestora pentru o perioadă de 30 de zile.

Cercetările sunt în curs, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Braşov, urmând să se propună o soluţie legală la finalizarea anchetei, spune bzb.ro

Caz ciudat cu un bărbat din Săcele: Alcool + Gelozie = Trupe Speciale + Psihiatrie – Saceleanul

Săcele: După ce și-a agresat fizic soția, un bărbat a ajuns 30 de zile în arest. Acum are și interdicție de a se apropia de victimă – Saceleanul

Dacă îți place să fii bine informat, te așteptăm în cea mai mare și activă comunitate online din Săcele pe pagina Saceleanul.ro și pe grupul Orașul Săcele.

Farmacia Precizia