Home / Actual / Consilier local din Săcele: ”Propunerea noastră a fost corectă, dar primarul Virgil Popa ne-a ignorat”

Consilier local din Săcele: ”Propunerea noastră a fost corectă, dar primarul Virgil Popa ne-a ignorat”

Senatul a adoptat, marţi – 19 mai, o propunere legislativă care prevede acordarea de măşti de protecţie, gratuit, de către Ministerul Sănătăţii, fiecărui cetăţean român, pentru a se proteja de noul coronavirus, potrivit Agerpres.

”Prin prezenta lege se acordă gratuit un set de 30 măşti de protecţie pentru fiecare cetăţean român aflat pe teritoriul României până la 15 mai 2020. Ministerul Sănătăţii, prin Unifarm SA, dispune achiziţionarea de măşti de protecţie, conform standardelor europene în vigoare, preponderent de la producători interni şi din import”, se arată în proiectul depus la Senat pe 27 aprilie, potrivit g4media.ro.

Totul în vederea asigurării de protecţie cetăţenilor de pe teritoriul României în actualul context epidemiologic determinat de răspândirea noului coronavirus.

La Săcele, liberalii au propus distribuirea de pachete sanitare inca din aprilie, dar administratia PSD a preferat sa dea pachete cu alimente

Intenția declarată în presă a primarului Virgil Popa de a folosi 200.000 lei din bugetul local pentru a distribui pachete în cartierul Gârcini a inflamat atunci opinia publică din Săcele. (Pentru detalii CLICK AICI!).

Bani s-au și bugetat între timp și ar trebui să fie suficienți pentru 4000 de pachete cu alimente de strictă necesitate, cu o valoare de aproximativ 50 lei/pachet.

Tot atunci, consilierii liberali, sustinuți și de alte voci din Consiliul Local au cerut ca acestă sumă să fie folosită pentru achiziționarea de produse sanitare care să ofere protecție populației. Era vorba de măști, mănuși și dezinfectanți.

”Timpul dovedește că propunerea PNL Săcele a fost una corectă și înțeleaptă, ea fiind acum implementată la nivel național.

Din păcate, actuala administrație a găsit mai folositor să cumpere pachete alimentare ce se distribuie cu prioritate într-o singură zonă a orașului. Cineva trebuie să ințeleagă că PREVENȚIA este cea mai bună cale de luptă cu infecția!”

Ciprian Sterpu, Consilier Local PNL Săcele

Verbal, în sedinta de Consiliu Local s-a facut promisiunea că pe viitor se vor bugeta bani și pentru aceste pachete cu materiale sanitare, însă deocamdată aceasta promisiune nu s-a materializat.

COVID-19: Situație stabilă la Săcele în privința persoanelor aflate în autoizolare sau carantină

 

Dacă îți place să fii bine informat, te așteptăm în cea mai mare și activă comunitate online din Săcele pe pagina Saceleanul.ro și pe grupul Orașul Săcele.

Farmacia Precizia