Home / Actual / Concurs de parapanta la Bunloc

Concurs de parapanta la Bunloc

Vor-impanzi-cerul-BrasovuluiPiloţii de parapantă și iubitorii acestui sport sunt invitați să ia parte la un eveniment deosebit care va avea loc la Bunloc.

Între 18 şi 20 iulie, Săcelele va fi gazda celei de-a III-a ediţii a competiţiei de aterizare la punct fix cu parapanta, care este înscrisă în calendarul Federaţiei Aeronautice Internaţionale. Evenimentul organizat de către asociaţia Aero & Nautic Sports Club contează, totodată, şi în Balkan PGA Tour 2014, dar şi pentru Cupa României la Parapantă.

Toţi piloţii care deţin o licenţă FAI sunt invitaţi să ia parte la secţiunea FAI. Va fi organizată, de asemenea, o secţiune Open, pentru a permite piloţilor de parapantă licențiați, dar care nu deţin licenţa FAI, să participe la acest eveniment, în funcție de timpul și resursele logistice rămase disponibile.

Taxa de participare este de 135 de lei (echivalentul a 30 de euro ) și va fi plătită la locul de concurs, la înregistrare. Balkan Open este o competiție care este organizată ca o cupa cu mai multe runde, câștigătorii fiind desemnați la sfârșitul sezonului, după ultimul concurs din turneu. Clasamentul se va face prin însumarea punctelor acumulate de participanții la toate aceste competiții. Un pilot poate lua parte la unul sau mai multe concursuri și să acumuleze puncte. În cazul în care nu este prezent la una din runde, un pilot inclus in clasament va primi un scor de zero puncte pentru runda respectivă.

Până în prezent au fost stabilite primele doua runde ale turneului Balcanic 2014:  PGA Brașov 2014, în perioada 18-20 iulie și Leti Svobodno 2014, 8-10 august – Shumen, Bulgaria.  

În funcție de derularea evenimentului, se va organiza și o sesiune de zbor liber.

„Locaţia este prevăzută cu telescaun pentru accesul la locul de decolare, iar terenurile de aterizare sunt conforme cu cerinţele competiţiei. Infrastructura de cazare în zonă este bine dezvoltată. Parapanta reprezintă punerea în practică a unui vechi vis al oamenilor, acela de a zbura, de a plana în aer, la fel ca păsările. Parapanta, ca sport, cât şi competiţiile de parapantă au o popularitate în creştere atât pe plan intern cât şi internaţional. Practicarea acestui sport este asociată cu temeritatea, libertatea şi bucuria de a trăi experienţa zborului liber. Deşi este un sport oarecum exclusivist, devine din ce în ce mai îndrăgit de publicul larg,  numărul spectatorilor crescând de la o ediţie la alta”, au declarat organizatorii.
Până în momentul de faţă au confirmat prezenţa la evenimentul de la Săcele piloţi de parapantă din Germania, Franţa, Ungaria, Bulgaria şi, bineînţeles, România.

Dacă îți place să fii bine informat, te așteptăm în cea mai mare și activă comunitate online din Săcele pe pagina Saceleanul.ro și pe grupul Orașul Săcele.

Farmacia Precizia

Leave a Reply