Home / Administratie / Comunicatul de Presă al Org.Municipale a PSD Săcele„ NU dezinformării și manipulării din săceleanul.ro !!! ”

Comunicatul de Presă al Org.Municipale a PSD Săcele„ NU dezinformării și manipulării din săceleanul.ro !!! ”

PSD Săcele informează săcelenii că uzeză de dreptul la replică la articolele apărute in săceleanul.ro, sub titlurile „Consilierii PSD s-au abţinut de la un vot ce reducea o taxă locală”, ”Taxele şi impozitele: Ce urmează?” și „Săcelenii și-au prezentat nemulțumirile față de nivelul taxelor și impozitelor”

Pentru început, dorim sa îl întrebăm pe d-nul Sterpu Ciprian, autorul (cel putin moral) al articolelor respective, în ce calitate a scris aceste articole? În calitate de simplu cetățean reprezentant al societății civile, cea de membru al PNL Săcele și /sau cea de aspirant la postura de potențial candidat la funcția de primar al Mun. Săcele? Credem că mulți săceleni sunt interesați să afle un răspuns, inclusiv o bună parte dintre cetățenii veniți la Primarie pentru a-și exprima diverse nemulțumiri, în ziua de joi 28 ianuarie 2016, cu ocazia ședintei Consiliului local al Mun.Săcele. Pe cine să creadă săcelenii? Pe cel care vorbește în numele societății civile sau pe cel care reprezintă INTERESELE UNUI PARTID, în aceast caz marele PNL(PDL+ PNL)?
Credem ca articolele menționate mai sus și apărute în săceleanul.ro sub patronajul d-nului Sterpu Ciprian conțin elemente manipulatoare pentru săceleni și denigratoare la adresa consilierilor PSD și a membrilor și simpatizanților PSD Săcele! Susținem aceste afirmații analizând în continuare cele trei articole:
„Consilierii PSD s-au abţinut de la un vot ce reducea o taxă locală” Acest titlu conține un aspect de manipulare pentru că nu precizează din titlu că este vorba de o taxă PENTRU PERSOANE JURIDICE și NU PENTRU POPULAȚIE! Cităm „aceştia s-au abţinut, deşi urma votarea reducerii unei taxe pentru persoane juridice cu 50%, de la un indice de 1,3%, la 0,65%. ”Și dacă ar fi fost ADEVĂRAT ce era rău în asta pentru un PARTID SOCIAL-DEMOCRAT afiliat la PARTIDUL SOCIALIST EUROPEAN? Pentru noi, OMUL este cel mai important și nu CAPITALUL. Noi ne luptăm pentru creșterea calității vieții oamenilor-salariați, pensionari, elevi, studenți, șomeri etc ! Pentru noi OAMENII CREEAZĂ VALOARE ȘI NU BANII! Banii fără oameni nu reprezintă nimic !
De ce nu s-a menționat nimic legat de AMENDAMENTUL UNUI CONSILIER PSD care a determinat MENȚINEREA PREȚULUI LA LEMNUL DE FOC oferit de regia locală a pădurilor pentru populație LA ACELASI NIVEL ca in anul 2015! Datorită PSD SĂCELE oamenii pot cumpăra lemnul de foc la același pret, NEMODIFICAT !!!
Cităm în continuare din respectivul articol ”Deşi pe întreaga durată atât a şedinţei din ianuarie, cât şi a celei din noiembrie când s-au stabilit valori ale unor indici aplicabili pentru taxele şi impozitele pe 2016 consilierii PSD s-au opus unor majorări, acum au avut un moment inexplicabil de derută, nefiind de acord cu o micşorare a unei taxe locale”. Noi, PSD SĂCELE, răspundem că această afirmație este un FALS și o MANIPULARE! Cei patru consilieri ai PSD (dintr-un total de 19 consilieri unde marele PNL–PDL deține 9 CONSILIERI+PRIMARUL PDL) s-au abținut de la vot pentru că proiectul de hotărare al CONSILIULUI LOCAL pentru modificarea și completarea H.C.L. nr.143/05.11.2015 pentru stabilirea impozitelor și taxelor locale pentru anul 2016, în baza Legii nr. 227/2015 privind Codul Fiscal prevedea și o ” Taxa hotelieră de 1% din valoarea venitului lunar”. Extraordinar!!! Dar ce facem cu afacerile din turism ale săcelenilor, domnilor liberali (PDL+PNL), le impozităm? Sunt activități economice din zona afacerilor mici și mijlocii, ca atare, noi PSD SĂCELE LE SUSȚINEM ! Acest impozit cu care PSD SĂCELE nu a fost de acord a reprezentat unul dintre motivele pentru care ne-am ABȚINUT de la votul pct.19 de pe ordinea de zi (ATENȚIE NU AM VOTAT IMPOTRIVĂ !!!) PENTRU NOI, TURISMUL ESTE O PRIORITATE FUNDAMENTALĂ PENTRU SĂCELE ! (a se vedea exemplul orașului Râsnov, actualmente STAȚIUNE TURISTICĂ DE INTERES NAȚIONAL). Săcelenii pot să înțeleagă că nu puteam susține o astfel de creștere a impozitării pe activitățile din turismul săcelean!
Să analizam o altă dezinformare din articolul respectiv, cităm ” Moment bulversant pentru consilierii PSD în şedinţa de consiliu local din 28 ianuarie. La punctul 19 de pe ordinea de zi, intitulat “Proiect de hotărâre pentru modificarea şi completarea H.C.L. nr. 143/05.11.2015 pentru stabilirea impozitelor şi taxelor locale pentru anul 2016, în baza Legii nr. 227/2015 privind Codul Fiscal” aceştia s-au abţinut, deşi urma votarea reducerii unei taxe pentru persoane juridice cu 50%, de la un indice de 1,3%, la 0,65%.” RĂSPUNS PSD SĂCELE -ACEASTA ESTE O MANIPULARE ! NU este vorba de nici o scădere, ci de o corectare a H.C.L. nr. 143/05.11.2015 . Cine a votat în 5 nov 2015 ÎNCĂLCAREA LEGII? (și anume depășirea limitei MAXIME LEGALE de 0,65%?) Raspunsul vi-l dăm noi: majoritatea care conduce Sacelele în ultimii 8 ani !
Cităm „consilierii PSD s-au opus unor majorări, acum au avut un moment inexplicabil de derută” Credem (PSD SĂCELE) că deruta se manifestă în mintea unor oameni care doresc să candideze la primăria Săcele și care nu fac altceva decât să MANIPULEZE SĂCELENII!!!
Să vorbim în continuare de taxele și impozitele locale de la SĂCELE! Într-unul dintre articolele apărute în saceleanul.ro se menționa că ” principalele probleme vin dinspre Codul Fiscal şi nu dinspre Primăria Săcele, iar primarul a fost calm şi explicit”. PSD SĂCELE afirmă că și această afirmație este o dezinformare. DE CE? Deoarece, Codul fiscal votat în Parlamentul României cu o largă majoritate PNL-PSD și promulgat de Presedintele Klaus Johannis determină doar o parte a creșterii impozitelor locale, restul vine din decizia autorităților publice locale. La sedința de joi, Primarul nu le-a explicat săcelenilor cât din creșterea de impozite locale vine din Codul fiscal și cât din respectiva creștere vine din decizia autorităților locale. Săcelenii au înțeles totuși ceva: că legislația fiscală permite autorităților publice locale să aplice coeficienți sau valori între un NIVEL MINIM ȘI UNUL MAXIM!!! La Săcele, domnul primar a propus, iar consiliul local a dispus prin votul din 5 nov 2015 ca nivelul respectiv să fie unul intermediar și NU CEL MINIM pe care îl permitea legislatia!(H.C.L. nr. 143/05.11.2015). De ce, domnule Sterpu Ciprian, de ce nu i-ați tras de urechi pe colegii dumneavoastră, consilierii liberali, ÎNAINTE DE VOTUL DIN 5 NOV 2015? Era oare prea devreme, nu intrasem în anul electoral !
Îi rugăm pe domnii liberali cu carnet de partid din redacția ziarului săceleanul.ro să nu încerce să scoată castanele din foc (NEREALIZĂRILE ADMINISTRAȚIEI PDL-actualemente marele PNL din ultimii 8 ani) cu mâna noastră. NU noi, PSD ne-am aflat la conducerea localității în acești ultimi 8 ani!
Legat de nivelul taxelor și impozitelor locale îi informam pe săceleni că vom susține modificarea H.C.L. nr. 143/05.11.2015, în sensul aplicării NIVELULUI MINIM de impozitare.
Dragi săceleni, pentru a vă face o imagine corectă asupra a ceea ce se întamplă în cadrul ședințelor de consiliu local vă sugerăm să participați la sedința din luna februarie, ședință în care se va dezbate BUGETUL MUNICIPIULUI SĂCELE pe anul 2016.
În încheiere solicităm ziarului online săceleanul.ro să informeze corect săcelenii. Sperăm din tot sufletul că acest ziar nu se va transforma în acest an într-un mijloc electoral!

Cu respect,
Organizatia Municipala PSD Săcele

Dacă îți place să fii bine informat, te așteptăm în cea mai mare și activă comunitate online din Săcele pe pagina Saceleanul.ro și pe grupul Orașul Săcele.

Farmacia Precizia

Leave a Reply