Home / Actual / Comunicat al Primăriei Municipiului Săcele referitor la propunerea stabilirii impozitelor și taxelor locale pentru anul 2017

Comunicat al Primăriei Municipiului Săcele referitor la propunerea stabilirii impozitelor și taxelor locale pentru anul 2017

În legătură cu informațiile apărute pe site-ul Săceleanul.ro referitoare la eventualele  majorări de taxe și impozite pentru anul 2017, aducem următoarele precizări:

Serviciul Impozite și Taxe Locale din cadrul Primăriei Municipiului Săcele propune spre analiza si aprobare Consiliului Local al Municipiului Săcele impozitele și taxele locale pentru anul 2017.

Pentru Persoanele Fizice, în anul 2017, taxele și impozitele NU SE VOR MAJORA.

Pentru Persoanele Juridice propunerea este ca taxele și impozitele pentru clădirile nerezidențiale să revină la nivelul cotelor  din 2015.

Această propunere este susținută prin efectul negativ asupra bugetului Municipiului Săcele pe care l-a avut diminuarea cu 50% a impozitelor pe clădiri pentru Persoane Juridice în anul 2016. Astfel, în primele 10 luni ale anului curent încasările la impozitul pe clădiri pentru Persoane Juridice a fost cu 54% mai mic față de anul 2015.

Propunerea pentru Persoanele Juridice pentru impozitul pe clădire nerezidențială reevaluată este de 1% (din valoarea clădirii), iar pentru clădire nereevaluată de 5%.

Propunerea pentru Persoanele Juridice pentru impozitul pe clădire rezidențială reevaluată este de 0,1%, iar pentru clădire nereevaluată de 5%.

Comparativ cu anii anteriori evoluția impozitului pentru Persoanele Juridice a fost astfel:

Tip clădire 2015 ( nu exista criteriul cladire rezidențială/nerezidențială) 2016 2017 (propunere)
Clădiri nerezidențiale reevaluate 1% 0,5% 1%
Clădiri nerezidențiale nereevaluate 10% 5% 5%
Clădiri rezidențiale reevaluate 1% 0,08% 0,1%
Clădiri rezidențiale nereevaluate 10% 5% 5%

În privința interpretării simulării propuse de Serviciul Impozite și Taxe Locale pentru o clădire nerezidențială cu o  valoare de impunere de 640.550 de lei, dacă a fost reevaluată în ultimii trei ani, cota de impozitare va fi de 1%, adică 6.406 lei, iar dacă nu a fost reevaluată cota de impozitare va fi de 5%, adică 32.028 lei ( și nu 64.055 lei cum a apărut din greșeală în analiza d-voastră n.r a Saceleanul.ro).

Propunerile de majorări de taxe apar la Persoane Juridice numai la clădirile reevaluate din motivele expuse mai sus, nu și la clădirile nereevaluate.

conform comunicat Primăria Municipiului Săcele

Tot pe acest subiect citeste si despre cum vor fi afectate persoanele juridice de cresterea impozitarii

Dacă îți place să fii bine informat, te așteptăm în cea mai mare și activă comunitate online din Săcele pe pagina Saceleanul.ro și pe grupul Orașul Săcele.

Farmacia Precizia

Leave a Reply