Home / Actual / Clubul Elevilor va fi anexat de liceul “George Moroianu”

Clubul Elevilor va fi anexat de liceul “George Moroianu”

Dublarea numărului de elevi în ultimii cinci ani de la 530 la peste 1000 şi în consecinţă apariţia unei probleme legată de spaţiile necesare pentru elevi, l-a determinat pe Munteanu Gheorghe, directorul liceului “George Moroianu”, să solicite Primăriei Municipiului Săcele ca spaţiul actual al Clubului Elevilor să ajungă în administrarea liceului. Acest demers a fost susţinut şi de consilierul judeţean Constantin Zavarache, care a amintit că la mijlocul anilor ‘80 Clubul Elevilor era în proprietatea liceului “George Moroianu”. În acest spatiu ar urma ca începând cu noul an scolar să-şi desfăşoare cursurile copiii de la clasa zero şi clasa întâi, mai exact 175 de viitori elevi.

Conform bzb.ro, Munteanu Gheorghe, directorul Liceului “George Moroianu” a declarat: „Din 2008 până acum, numărul elevilor de la acest liceu a crescut de la 530 la peste 1.000. Iar acum am ajuns în situaţia în care nu avem clase suficiente să îi primim pe cei ce vor să înveţe la noi. De exemplu, la secţia maghiară a liceului aveam până în urmă cu trei-patru ani opt sau nouă elevi, iar acum avem 20 sau 25  într-o singură clasă. Numai în acest an aşteptăm la clasa pregătitoare 68 de copii pentru clasele de limbă română şi 20 la cea în limba maghiară, iar pentru clasa întâi avem înscrişi 72 de copii la limba română şi 15 pentru limba maghiară. Ca şi cadre didactice facem faţă, avem 73 de învăţători şi profesori, din care doar trei suplinitori. Problema este legată de spaţiu. Pentru că în urmă cu trei sau patru ani aveam la clasele mici, chiar şi opt elevi într-o singură clasă. Ori spaţiile în care aceştia învăţau nu mai sunt acum suficiente, pentru că fiecare clasă va avea aproximativ 20 de elevi. De aceea am solicitat Consiliului Local Săcele şi domnului primar, pentru buna desfăşurare a cursurilor din anul şcolar 2013 – 2014, atribuirea Clubului Elevilor şcolii noastre. Mai ales că acest spaţiu, pe vremea comunismului, ne-a aparţinut. Am solicitat sprijinul autorităţilor locale dar şi a celor judeţene”.

La rândul său, consilierul judeţean Constantin Zavarache a declarat: „În calitate de consilier judeţean, sprijin faptul ca acest sediu să redevină parte a liceului. Din câte am discutat cu directorul de acolo, se doreşte ca din toamna acestui an copiii de clasa zero şi cei de clasa întâi să îşi desfăşoare acolo orele. Actualul Club al Elevilor are, din fericire, suficient teren pentru ca viitorii elevi să aibă unde să se joace. Iar spaţiile sunt suficient de mari pentru a se desfăşura o activitate şcolară. Singura problemă rămâne însă renovarea acestor spaţii. Iar dacă lucrurile nu se precipită, copiii vor învăţa în condiţii insalubre”, amintind totodată că imobilul solicitat ar aparţine de drept liceului însă acesta a fost arondat de-a lungul timpului şi Clubului Elevilor, acolo facându-şi apariţia şi alte activităţi cum ar fi cele de culturism sau fitness.

În cererea trimisă primariei din Săcele, directorul liceului “George Moroianu” aminteşte: “În ultimul an, laboratoarele liceului, respectiv cele de chimie – biologie, fizică şi informatică, au devenit săli de curs. Chiar şi aşa, alte spaţii, precum cele de depozitare, devenite în ultimii ani, după ce au fost renovate, în clase pentru tinerii şcolari, nu mai pot face faţă fluxului de elevi”.

Reprezentanta Clubului Elevilor, Mihaela Vârva, a spus ca este de acord cu acest demers dacă Primaria poate oferi altă locaţie pentru club. Constantin Zavarache a venit cu propunerea mutarii Clubului Elevilor in cladirea fostului Liceu de Constructii inchis in urma cu patru ani imediat dupa ce a fost renovat: „În opinia mea, acel liceu, ce stă sub cheie de patru ani, ar putea prelua ca locaţie Clubul Elevilor, iar spaţiul actual al acestuia, ce se află la o sută de metri de Liceul „George Moroianu”, ar trebui dat înapoi proprietarilor de drept.”

Primarul municipiului Sacele, Radu Nistor, absolvent al liceului „George Moroianu”,  spune ca situatia va fi rezolvata in cateva zile: „anul trecut, din banii Primăriei, am renovat întregul etaj al clădirii aduse în discuţie (al Clubului Elevilor, n.red.) Dar acum, pentru că am primit mai multe sesizări din partea liceului pe care l-aţi menţionat, dorim ca în maxim zece zile să rezolvăm această problemă. Am aflat că au nevoie de mai multe clase şi dorim să îi sprijinim”.

Dacă îți place să fii bine informat, te așteptăm în cea mai mare și activă comunitate online din Săcele pe pagina Saceleanul.ro și pe grupul Orașul Săcele.

Farmacia Precizia

One comment

  1. Ati uitat sa amintiti ca directorul Gheorghe Munteanu a reprosat primarului Radu Nistor in plenul Consiliului Local, faptul ca executivul a renuntat la proiectul mansardarii Liceului "G.Moroianu"pe bani europeni! Cofinantarea era de doar 100.000lei, iar proiectul era eligibil(al 2-lea in lista)! Sa nu mai amintim ca s-au cheltuit bani multi pe studii de fezabilitate, proiecte tehnice, expertize ale structurii de rezistenta…

Leave a Reply