Home / Actual / “Ciucaş Enduro” se desfăşoară pe 3-5 iulie la Săcele
http://jurnalfotografic.wordpress.com

“Ciucaş Enduro” se desfăşoară pe 3-5 iulie la Săcele

“Ciucaş Enduro” este o competitie de Enduro Mountain Bike care se desfasoara la Sacele, in partea nordica a Muntilor Ciucas. Acesta presupune parcurgerea unor probe speciale (cronometrate) si a unor etape de legatura necronometrate, dar care trebuiesc parcurse intr-un timp limita.
Probele speciale se desfasoara in proportie de 90% pe coborare, si includ atat portiuni tehnice, specifice potecilor montane cat si portiuni de viteza. Obstacolele de pe traseu vor fi preponderent naturale.
Potecile sunt presarate cu bolovani, radacini, suprafete alunecoase, astfel incat vor solicita la maxim concurentii si echipamentul.

2014_07_05-ciucas-enduro_179Sunt 3 probe speciale, care insumeaza aproximativ 13 km si 1800 de metri diferenta de nivel negativa.

Etapele de legatura vor fi parcurse pe biciclete, dar organizatorii vor pune la dispozitie si transport auto pe o zona din traseu. Acestea vor trebui parcuse intr-un timp limita, dar acesta va fi unul relaxat, care va permite socializarea concurentilor pe traseu precum si odihna acestora.

Traseul se va desfasura in mare parte intr-o zona sub-alpina si alpina, iar concurentii vor trebui sa fie obisnuiti cu deplasarea in astfel de zone si echipati in consecinta.
Vor fi de asemenea situatii in care bicicletele vor trebui impinse si transportate peste obstacole naturale (bolovani, arbori doborati).

Pe traseu vor exista 2 posturi de alimentare a concurentilor si service pentru biciclete, iar apa va exista la startul fiecarei probe speciale, datorita lipsei acesteia in restul traseului.

Concursul se adreseaza tuturor mountainbikerilor care indragesc deopotriva muntele si coborarile spectaculoase, insa, datorita dificultatilor tehnice ale traseului si situatiilor neprevazute ce pot aparea la aceste altitudini, acesta nu se recomanda ciclistilor neexperimentati.

Numarul de locuri este limitat la 100 de concurenti!

Alte detalii pe paginile evenimentului:

https://www.facebook.com/ciucasenduro

http://optimbike.ro/ciucas-enduro/

sursa foto: http://jurnalfotografic.wordpress.com

Dacă îți place să fii bine informat, te așteptăm în cea mai mare și activă comunitate online din Săcele pe pagina Saceleanul.ro și pe grupul Orașul Săcele.

Farmacia Precizia

Leave a Reply