Home / Actual / Ciprian Sterpu, consilier județean PNL Săcele: ”4 școli din municipiul nostru pot participa la schema de granturi din Programul Național pentru reducerea abandonului școlar”

Ciprian Sterpu, consilier județean PNL Săcele: ”4 școli din municipiul nostru pot participa la schema de granturi din Programul Național pentru reducerea abandonului școlar”

3 școli și un liceu din municipiul Săcele sunt pe Lista unităților de învățământ eligibile pentru Programul Național pentru Reducerea Abandonului Școlar – finanțat prin Planul Național pentru Redresare și Reziliență -, realizată în cadrul proiectului-pilot „Dezvoltarea unui sistem integrat de prevenire, intervenție și compensare pentru a crește participarea școlară”, beneficiar Ministerul Educației, cu finanțare prin Instrumente pentru asistență tehnică (TSI) al DG Reform.

Acestea sunt LICEUL TEHNOLOGIC ”VICTOR JINGA” Săcele, ȘCOALA GIMNAZIALĂ NR. 4 ”FRAȚII POPEEA” Săcele, ȘCOALA GIMNAZIALĂ NR. 1 Săcele și ȘCOALA GIMNAZIALĂ NR. 5 SĂCELE. 

Toate unitățile educaționale din Săcele prinse în lista de eligibilitate au prioritate ridicată.

Referitor la programul de granturi de mai sus (de până la 200.000 de euro de școală) deși termenul pentru preînscriere este unul foarte scurt, doresc ca și școlile din Săcele să aplice pentru aceste fonduri.

Pentru orice informație și ajutor stau la dispoziția directorilor de școli din municipiul nostru în zilele următoare.

Ciprian Sterpu – consilier județean PNL Săcele

Programul vizează implementarea Mecanismului de Avertizare Timpurie în Educație (MATE) prin acordarea de granturi, în două runde, unui număr estimat de 2.500 dintr-un total de 3.235 de unități de învățământ de stat de nivel gimnazial, cu risc mediu și crescut de abandon școlar, identificate prin proiectul „Dezvoltarea unui sistem integrat de prevenire, interveneție și compensare pentru a crește participarea școlară”. 

Fiecare grant va avea o valoare de maximum 200.000 euro, în funcție de numărul de elevi înscriși și gradul de marginalizare a localității, și va fi implementat pe o durată de 3 ani.

Declarațiile de intenție pot fi încărcate utilizând acest ► link de înscriere.

Termen de transmitere a intenției de participare: 17 ianuarie 2022.

***

Informații suplimentare

  • HG 1.309/2021 privind aprobarea Programului național pentru reducerea abandonului școlar
  • [pdf[ ORDIN nr. 6.000/30.12.2021 privind aprobarea Mecanismului de Avertizare Timpurie în Educație (MATE) și a Metodologiei de implementare și utilizare a modulului informatic MATE pentru prevenirea abandonului școlar și a părăsirii timpurii a școlii
  • [pdf] Lista celor 3.235 de școli eligibile
  • Comunicat de presă (30.12.2021): Peste 2.500 de unități de învățământ cu vulnerabilitate ridicată vor beneficia de granturi pentru reducerea și combaterea abandonului școlar în cadrul Proiectului Național de Reformă „România Educată”, cu finanțare prin PNRR

Dacă îți place să fii bine informat, te așteptăm în cea mai mare și activă comunitate online din Săcele pe pagina Saceleanul.ro și pe grupul Orașul Săcele.

Farmacia Precizia