Home / Actual / Ciprian Sterpu, consilier județean PNL: Săcele va avea la dispoziție alte 5 milioane de lei pentru creșterea eficienței energetice a scolilor din municipiu

Ciprian Sterpu, consilier județean PNL: Săcele va avea la dispoziție alte 5 milioane de lei pentru creșterea eficienței energetice a scolilor din municipiu

Deși Administrația Fondului pentru Mediu a anunțat amânarea perioadei de înscriere a datelor tehnice în aplicația informatică în cadrul Programului privind creșterea eficienței energetice și gestionarea inteligentă a energiei în clădirile publice cu destinație de unități de învățământ, banii vor fi mai mulți, iar municipiul Săcele are nevoie de ei.

Au existat numeroase solicitări de modificare a ghidului de finanțare aferent acestui program, comisia constituită la nivelul Administrației Fondului pentru Mediu cu acest scop lucrează la actualizarea ghidului de finanțare, acest fapt aducând o serie de avantaje potențialilor solicitanți.

Tot ceea ce trebuie să facă administrația actuală de la Săcele este să scrie proiecte solide și astfel maxim 5 milioane de lei vor putea ajunge în municipiu pentru eficientizarea energetică a clădirilor ce au destinație educațională.

Un tren pe care sper că nu îl vom rata, așa cum s-a intamplat cu alte ocazii la Săcele.

Stau la dispoziția conducerii Primăriei Săcele cu orice informație necesară pentru atragerea acestor bani în localitatea noastră.

Ciprian Sterpu, consilier județean PNL        

Modificările preconizate a fi aduse ghidului vizează:

  • extinderea plajei de solicitanți, prin introducerea eligibilității consiliilor județene;
  • introducerea eligibilității tuturor clădirilor publice aflate în administrarea UAT (școli, dispensare, clădirea primăriei, etc.);
  • introducerea posibilității ca UAT să poată veni în parteneriat cu Consiliul Județean;
  • introducerea posibilității de acordare a avansului;
  • mărirea sumelor/proiect, în funcție de numărul de locuitori și de categoria UAT (comună, oraș de rang I sau II, etc.), de exemplu:
  • 1.500.000 lei pentru comune cu o populaţie de până la 5.000 de locuitori;
  • 3.000.000 lei pentru comune cu o populaţie de peste 5.001 locuitori;
  • 4.000.000 lei pentru orașe;
  • 5.000.000 lei pentru municipii de rang II;
  • 6.000.000 lei pentru municipii de rang I.

Perioada de înscriere în aplicația informatică a datelor tehnice aferente proiectelor începe în data de 05 iulie 2021, ora: 1000 și se închide în data de 04 octombrie 2021, ora: 1630.

Bugetul aprobat pentru această categorie de proiecte este de 1,40 miliarde lei, mai mult cu cca. 1 miliard lei față de alocarea inițială.

COVID-19: Măsuri mai relaxate și la Sacele, după scăderea incidenței sub 4 la mie

 

Dacă îți place să fii bine informat, te așteptăm în cea mai mare și activă comunitate online din Săcele pe pagina Saceleanul.ro și pe grupul Orașul Săcele.

Farmacia Precizia