Home / Actual / Ciprian Sterpu, consilier județean PNL: ”De dotarea Dispendarului TB cu un nou și performant Computer Tomograf (CT) vor beneficia și săcelenii”

Ciprian Sterpu, consilier județean PNL: ”De dotarea Dispendarului TB cu un nou și performant Computer Tomograf (CT) vor beneficia și săcelenii”

Spitalul Clinic de Pneumoftiziologie Braşov va deschide în prima jumătate a lunii septembrie serviciul de investigaţii de înaltă performanţă – Computer Tomograf (CT) la Dispensarul TB din Braşov, str. Sitei nr. 17. 

Echipamentul a fost achiziţionat recent, printr-un program al Ministerului Sănătăţii şi cofinanţat de Consiliul Judeţean Braşov.

Noile investigaţii, a explicat managerul Spitalului Clinic de Pneumoftiziologie Braşov, dr. Dan Moraru, sunt absolut necesare în contextul în care numărul persoanelor cu afecţiuni respiratorii care au boli asociate (comorbidităţi) a crescut.

De asemenea, conform sursei menţionate bzb.ro, acest tip de investigaţie este, practic, impusă de patologia cauzată de virusul SARS-CoV-2.

Aceasta investiție va fi de folos atât pacienților din Brașov, dar și din Săcele și localitațile limitrofe, pentru ca va creşte capacitatea furnizării de investigaţii medicale complexe atât pentru pacienţii din spital, din ambulatoriu integrat al spitalului şi din dispensarele TB.

Ciprian Sterpu – Consilier Județean PNL 

Pe de altă parte, Dan Moraru – managerul spitalului – a menţionat că în momentul de faţă acest tip de investigaţie paraclinică (investigaţia CT) nu este contractat cu Casa de Asigurări de Sănătate a judeţului Braşov şi de aceea, până la semnarea contractului cu CASJ, acest serviciu va fi gratuit doar pentru pacienţii care sunt internaţi în regim de spitalizare continuă la Spitalul Clinic de Pneumoftiziologie Braşov.

„Scopul asigurării unui nivel calitativ ridicat al serviciilor medicale furnizate pacienţilor rămâne o preocupare permanentă atât pentru Spitalul Clinic de Pneumoftiziologie Braşov, cât şi pentru noi, ca administraţie judeţeană.

Sunt bucuros că prin implicarea domnului manager Dan Moraru, acest spital atât de important pentru pacienţii cu afecţiuni pneumologice reuşeşte să-şi diversifice serviciile medicale şi să răspundă nevoilor unui număr cât mai mare de beneficiari.

Avem planuri mari în ceea ce priveşte Spitalul Clinic de Pneumoftiziologie, care urmează să se mute în sediul de la Mârzescu în viitorul apropiat, după ce clădirea va fi reabilitată şi modernizată”, a declarat preşedintele Consiliului Judeţean Braşov, Adrian Ioan Veştea.

Administraţia judeţeană a alocat în acest an spitalului un buget total de 4.039.000 de lei, din care 3.153.000 de lei sunt destinate reparaţiilor curente, iar 680.000 de lei reprezintă cheltuieli de capital.

Diferenţa de sumă acoperă stimulentele acordate medicilor, chiria pentru spaţiile de la Stejeriş şi taxele de acreditare pentru spital.

În ceea ce priveşte fondurile europene, Spitalul Clinic de Pneumoftiziologie beneficiază de fonduri în valoare de 1.888.820 lei, accesate de CJ Braşov pentru decontarea cheltuielilor cu gestionarea crizei COVID-19, spune bzb.ro

sursa text bzb.ro

Săcele, pol al sărăciei în județul Brașov? Iată un indiciu al acestei poziționari în coada listei bunăstării

Dacă îți place să fii bine informat, te așteptăm în cea mai mare și activă comunitate online din Săcele pe pagina Saceleanul.ro și pe grupul Orașul Săcele.

Farmacia Precizia