Home / Actual / Ciprian Nițescu, consilier local PNL, și-a propus să afle ce fel de aer respirăm la Săcele. Iată cum face asta!

Ciprian Nițescu, consilier local PNL, și-a propus să afle ce fel de aer respirăm la Săcele. Iată cum face asta!

Pentru că în jurul nostru vedem orașe în care nu ne-am fi gândit niciodată că poluarea este ridicată, și pentru că este important ce fel de aer repirăm, consilierul local Ciprian Nițescu (PNL) a hotărât să măsoare și să monitorizeze calitatea aerului și la Săcele.

Este vorba în principal de PM10 și PM2.5, particulele în suspensie ce reprezintă un amestec complex de particule foarte mici și picături de lichid.

Acestea sunt particule extrem de fine care ajung în plamâni și pot genera probleme de sănătate.

De săptămâna trecută este instalat un senzor pentru măsurarea acestor particule care trimite datele despre calitatea aerului în cloud, pe platforma pulse.eco și este asamblat și programat de mine.

Momentan acesta este primul senzor din Săcele, urmând ca în curând să-l instalez pe cel de-al doilea, iar în timp să adăugăm senzori care să „acopere” complet municipiul,

a declarat consilierul Ciprian Nițescu pentru Saceleanul.ro

Persoane interesate să facă parte din rețeaua de montitorizare trebuie să știe că pentru a putea instala senzori în propria locuință au nevoie de wifi și de un încărcător USB.

Senzorului de baza (PM10 și PM2.5) nu este foarte costisitor (în jur de 25 de dolari), iar livrarea componentelor dureaza aproximativ 1 lună de la comandă.

Asamblarea, programarea și inregistrarea senzorului în platformă o poate face rapid chiar Ciprian Nițescu, initiatorul locației din Săcele, iar sistemul începe să trimită date în aproximativ 15 minute de la instalare.

Măsurătorile pot fi vizualizate în timp real atât în browser (https://sacele.pulse.eco) cât și în aplicațiile mobile iOS și Android.

Monitorizarea calitatii aerului, a apei potabile, flagelul defrișările ilegale și salubrizarea orașului vor fi priorități ale liberalilor la Săcele pentru mandatul administrativ 2020-2024.

Transportul în comun la Săcele: Soluții și Oportunități!

Răsturnare de situație în cazul tinerei de 27 de ani, dată dispărută din Săcele de familia ei

Dacă îți place să fii bine informat, te așteptăm în cea mai mare și activă comunitate online din Săcele pe pagina Saceleanul.ro și pe grupul Orașul Săcele.

Farmacia Precizia