Home / Actual / Cinste lor: În acest an centenar, săcelenii au ajuns și la Cernauți

Cinste lor: În acest an centenar, săcelenii au ajuns și la Cernauți

La Cernăuți, în Sala de spectacole „Dumitru Covalciuc” a Centrului Bucovinean de Artă, a avut loc lansarea cărții profesorului Liviu-Nicolae Dârjan (Săcele): „La (ne) uitarea privirilor din jur”, apărută cu sprijinul financiar al Ministerului pentru Românii de pretutindeni – informează Agenția BucPress.

Lansarea a fost urmată de un spectacol oferit de către Ansamblul folcloric Astra Sacele. Pe scenă au evoluat și soliștii Formației folclorice „Perla” din Cernăuți.

Consulatul General al României la Cernăuți a fost reprezentat de Ionel Ivan, ministru consilier, care a transmis un mesaj de salut și încurajare din partea Consulului general al României la Cernăuți, Irina-Loredana Stănculescu.

Cartea este închinată  Centenarului  Marii Uniri  de  la  1  Decembrie  1918,   având  titlul  simbolic   ”La   (ne)   uitarea  privirilor   din  Jur” – note  şi impresii de călătorie la vorbitorii  de  limbă   română  din imediata apropiere  a   ţării    (1967-2017) .

Cuvântul  înainte aparţine Excelenţei  Sale  Acad.  Ioan-Aurel  Pop,   Preşedintele  Academiei  Române,   iar   prezentarea   este    semnată   de  Virgil   Popa – Primarul  Municipiului  Săcele.

Proiectul a fost sprijinit de Municipiul Săcele şi de Ministerul Pentru Românii de Pretutindeni.         

Grand Fitness deschide club la Săcele pe 1000 mp dedicați sportului și wellness-ului

Dacă îți place să fii bine informat, te așteptăm în cea mai mare și activă comunitate online din Săcele pe pagina Saceleanul.ro și pe grupul Orașul Săcele.

Farmacia Precizia