Home / Actual / Cearta “mortilor” în zona Garcini

Cearta “mortilor” în zona Garcini

O serie de plângeri au ajuns la Poliţia Săcele, plângeri prezentate de comisar şef de poliţie Valentin Leţ comandantul Poliţiei Săcele în şedinţa de consiliu local. Locuitorii din zona Gârcini se plâng că li se încalcă drepturile legate de obiceiurile înmormântărilor. Astfel, preoţilor li se interzice să meargă în Gârcini pentru slujba religioasă sau cortegiile funerare nu sunt lăsate pe strada principală.

Poliţia nu a emis nici un astfel de ordin de a interzice transportul persoanelor decedate însoţite de un cortegiu funerar

Valentin Leţ – Comandantul Poliţiei Săcele

Deşi există norme europene cu privire la interzicerea păstrării unui decedat la domiciliul personal şi păstrarea acestuia în locuri special amenejate (capelă, casă rece, etc) sau se interzice blocarea drumurilor naţionale cu cortegii funerare, Poliţia Săcele a venit mereu în intâmpinarea acestor evenimente nefericite cu dispozitive menite să asigure ordinea publică, conform comisar şef de poliţie Valentin Leţ.

În altă ordine de idei, primarul Radu Nistor a declarat că se caută soluţii pentru deschiderea unui cimitir nou pentru două confesiuni din Săcele în zona Sub Obrej.

 

Dacă îți place să fii bine informat, te așteptăm în cea mai mare și activă comunitate online din Săcele pe pagina Saceleanul.ro și pe grupul Orașul Săcele.

Farmacia Precizia