Home / Actual / Ce rusine la Săcele! Primarul lasă municipiul fără creșă și fără sala de sport de la Școala 4 și în 2021
fotomontaj Saceleanul.ro

Ce rusine la Săcele! Primarul lasă municipiul fără creșă și fără sala de sport de la Școala 4 și în 2021

Ultima rectificare bugetară propusă de pesedistul Virgil Popa aduce numai vești rele sacelenilor.

Au fost retrase de pe lista de investiții pe anul 2021 proiecte extrem de importante, cerute insistent de către locuitorii cartierelor Ștefan cel Mare și Electroprecizia și anunțate cu surle și trâmbițe în campania electorală ca proiecte viabile pentru acest an.

Aceste proiecte sunt transformarea Centrului de Zi în Creșă și transformarea atelierelor de la Școala Gimnazială nr. 4 în sala de sport.

Dar din decizia lui Virgil Popa ele nu se vor realiza nici în acest an 2021, chiar daca ele au fost prinse la bugetul local, la investiții pe anul în curs.

Ce minciuni gogonate oferea acest primar în 2018, 2019 si 2020 cand dădea proiectele ca fiind gata în fiecare an.

Acum a luat voturile, a câștigat și totul se dovedește a fi o minciună!

Refuzul opozitiei PNL de a vota pentru renunțarea la aceste proiecte l-a înfuriat pe Virgil Popa

Au fost redistribuiți banii alocați pentru execuție, rămași doar banii  pentru proiectare, execuția fiind  din nou  amânată.

Din acest motiv consilierii PNL au considerat că,  atât la execuția bugetară (Punctul 5 de pe ordinea de zi) cât și la rectificarea bugetară (punctul 3) să nu acorde un vot de încredere. 

Drept urmare, la sfârșitul ședinței ordinare, Virgil Popa a făcut o criză de nervi și i-a atacat verbal pe consilierii liberali.

Chiar și programul Primul Ghiozdan – Proiect inițiat de consilierii locali PNL din mandatul 2016-2020, la nota de fundamentare nu s-a aflat nici o  justificare (număr de rechizite, ce fel de rechizite, câți copii beneficiază).

”Din nefericire, sperând că asemenea derapaje vor scăpa neobservate, ing. Virgil Popa, a crezut că are la dispoziție o mașină de vot care să gireze incompetența. 

Trebuie să precizăm că cele două puncte de pe ordinea de zi care nu au primit votul de încredere al consilierilor PNL includeau și alocarea fondurilor pentru programul local Primul Ghiozdan – 50.000 lei, Proiect inițiat de Consilierii locali PNL din mandatul 2016-2020, unde de asemenea la nota de fundamentare nu s-a aflat nici o justificare, (ofertă de preț, număr de rechizite, ce fel de rechizite, câți copii beneficiază) etc.

Consilierii PNL au fost intimidați direct de către ing. Virgil Popa, acesta amenintand că va publica că de fapt liberalii s-au opus acestui proiect.

Cel mai probabil va utiliza acel oficios al organizației locale PSD care de foarte multe ori publică informațiile de interes public înaintea paginii oficiale a Primăriei, pagină care devine încet, dar sigur o gazetă de perete și unde activitatea Consiliului Local este afișată la loc ascuns (sic), undeva, în josul paginii.

Aceste acțiuni ar trebui să se constituie în semnale de alarmă.

Asistăm la o jenantă tragi-comedie pe banii săcelenilor.

Asistăm la incompetență a administrației locale și la un comportament care aduce aminte de cel al primarilor „aleși” de regimul comunist în timpul colectivizării și care nu aveau alt scop decât să controleze și să extragă resursele pentru partid”, spune comunicatul PNL Sacele

La Brașov, ca la Săcele: Primarii iau bani de la buget ca să-și angajeze avocați în procese deschise doar împotriva lor, nu a comunității

Dacă îți place să fii bine informat, te așteptăm în cea mai mare și activă comunitate online din Săcele pe pagina Saceleanul.ro și pe grupul Orașul Săcele.

Farmacia Precizia