Home / Actual / Ce păcat! Modernismul şi nepăsarea distrug patrimoniul arhitectural săcelean

Ce păcat! Modernismul şi nepăsarea distrug patrimoniul arhitectural săcelean

Departe de noi gândul de a acuza pe cineva anume, proprietatea privată este protejată de lege, iar intervenţiile asupra acesteia ţin de dorinţa proprietarului în concordanţă cu legislaţia din România.

Însă dezamăgirea dispariţiei a încă o casă ce putea face parte din patrimoniul arhitectural săcelean nu poate fi estompată.

Trebuie precizat ceva! Oficial, apartenenta acestei clădiri la acest patrimoniu nu există. Ea nu se afla pe nici o listă de patrimoniu, nici la nivel local, nici la nivel naţional.

Aceasta este şi esenţa discuţiei: Nu ar trebui o astfel clădire să fie protejată? Nu este ea prin stilul arhitectural şi vechimea ei o bogăţie locală?

Construită în jurul anului 1810, aceasta era printre puţinele case din zona centru a oraşului nostru ce păstra după 200 de ani stilul arhitectural mocănesc,  un exemplu de architectura vernaculara locală, o mică bijuterie.

S-a pierdut pentru totdeauna! Şi nici o lege şi nici timpul nu ne va înapoia această comoară.

Primarul Virgil Popa le cere scuze săcelenilor pentru transportul în comun inadecvat și anunță achiziții de autobuze

Dacă îți place să fii bine informat, te așteptăm în cea mai mare și activă comunitate online din Săcele pe pagina Saceleanul.ro și pe grupul Orașul Săcele.

Farmacia Precizia

Leave a Reply