Home / Actual / Ce indolență! Primăria Săcele nu a fost în stare să încaseze toate taxele locale

Ce indolență! Primăria Săcele nu a fost în stare să încaseze toate taxele locale

Nestabilirea, neevidenţierea în contabilitate şi neîncasarea în toate cazurile a taxelor cuvenite municipiului Săcele, precum şi a taxelor speciale pentru anul 2019… asta a găsit Curtea de Conturi Brașov în controalele sale la primărie.

Astfel, un număr de 10 de unităţi de cazare de pe raza municipiului Săcele nu au achitat taxa hotelieră.

Totul a fost descoperit în urma verificării modului de stabilire, evidenţiere în contabilitate şi încasare a veniturilor cuvenite bugetului local al Municipiului Săcele în speţă, a taxei hoteliere în cotă de 1% din tarifele de cazare practicate de unităţile de cazare.

Curtea de Conturi Brasov a verificat lista de platnici de la Săcele și a incrucișat datele cu cele privind evidenţa entităţiilor economice de pe site-ul Ministerului Economiei, Energiei şi Mediului de Afaceri.

De asemenea, din verificarea efectuată s-a constatat şi faptul că un număr de 6 operatori economici, care deţin certificate de clasificare în vigoare potrivit site-ului menţionat anterior nu au achitat în anul 2019, taxa pentru desfăşurarea activităţii de alimentaţie publică

Astfel, la Săcele au fost încălcate prevederi din hotărârile de Consiliu Local privind pentru stabilirea şi aprobarea impozitelor şi taxelor locale, precum şi a taxelor speciale pentru anul 2019.

Mai simplu spus, consilierii locali și-au făcut treaba, primarul nu! Dar nu putem spune că ne mai miră ceva la acestă administrație!

Cultul Creștin Penticostal vrea să construiască un nou lăcaș de cult la Săcele

Prefectura Brașov confirmă informația din Saceleanul.ro

Dacă îți place să fii bine informat, te așteptăm în cea mai mare și activă comunitate online din Săcele pe pagina Saceleanul.ro și pe grupul Orașul Săcele.

Farmacia Precizia