Home / Actual / Prefectura Brașov confirmă informația din Saceleanul.ro

Prefectura Brașov confirmă informația din Saceleanul.ro

Transmiterea de către Saceleanul.ro a deranjului politic dintre PSD și ALDE declansat la Sacele de tentativa de schimbare a consilierului Bogdan Motoc cu alt membru ALDE (Gheorghita Mutu Petre) a pus pe jar cuplul de putere administrativă format din primarul Virgil Popa și secretarul general Geta Zamfir.

Comunitatea săceleană a fost asaltată în aceste zile de o grămadă de ”informări” din partea autorităților locale referitoare la cât de corect și legală este situația.

Inutile precizari spunem noi, atat timp cat, inclusiv pe Saceleanul.ro am scris ca ”Totuși, pentru corectitudine trebuie precizat că mințile înguste ale liderilor unui partid aflat la 2-3% nu par a pricepe că ”unde e lege, nu e tocmeală”, iar la Săcele legea a fost respectată.”

Întreaga poveste AICI!

De fapt, subiectul era cel legat (pe surse) de o solicitare a ALDE Brașov pentru o ”cercetare disciplinară a secretarului general al Municipiului Sacele, Geta Zamfir”.

ALDE Brasov a luat foc acuzând inclusiv o încălcare a legii atunci când în Consiliul Local votul de validare a lui Gheorghiță Mutu Petre nu a fost confirmat. O nedreptate, spun aceștia, la care a luat parte chiar și secretarul general al Municipiului Săcele, doamna Geta Zamfir, cea care a contra-semnat hotărârea de Consiliu Local.

Așa că … Primăria Săcele, dacă tot este atat de bine informată pe cum îi place pesedistului Virgil Popa să se mândrească prin emisiuni TV plătite sub formă de comenzi de publicitate, ar face bine să răspundă cu DA sau NU la o întrebare simplă: A existat o astfel de solicitare de cercetare disciplinară a secretarului general al Municipiului Săcele, Geta Zamfir?

Prefectura Brașov confirmă informațiile legalității

Instituția Prefectului – Județul Brașov,  prin adresa nr. 7917 din 09.06.2020, comunică faptul că “urmare a efectuării controlului de legalitate exercitat de către prefect, nu au fost identificate elemente de nelegalitate în ceea ce privește Hotărârea nr 41/27.02.2020 a Consiliului Local Săcele, pentru respingerea proiectului de hotărâre privind validarea mandatului de consilier local al domnului Mutu Petre”.

De asemenea, se precizează “că nu există motive pentru atacarea Hotărârii nr 41/27.02.2020 a CL Săcele în instanța de contencios administrativ, iar avizul de legalitate al secretarului general al Primăriei Săcele este în deplină legalitate, iar referitor la cercetarea disciplinară a secretarului general al Primăriei Săcele, precizăm că nu s-a constatat nicio faptă care să constituie abatere în sensul art.262, alin.2 din Codul Administrativ.”

Povestea NU se termină așa!

Totusi, informațiile noastre spun că povestea nu se va termina așa și că vor mai exista surprize. Despre una dintre acestea vă povestim mâine, tot aici, pe Saceleanul.ro!

Orarul transportului în comun la Săcele a fost modificat din nou. Detalii în articol!

 

Dacă îți place să fii bine informat, te așteptăm în cea mai mare și activă comunitate online din Săcele pe pagina Saceleanul.ro și pe grupul Orașul Săcele.

Farmacia Precizia