Home / Actual / Cazul Eco Solution de la Săcele! Sau cum șansa de a transforma gunoiul în combustibil bate pasul pe loc!

Cazul Eco Solution de la Săcele! Sau cum șansa de a transforma gunoiul în combustibil bate pasul pe loc!

Pagina de Facebook “Cei 10 la suta” găzduiește un material în care un vlogger (video blogger) vorbește despre Municipiul Săcele, mai precis despre o problemă a comunității noastre: gunoiul!

În acest material vloggerul povestește despre firma Eco Solutions, o societate cu capital românesc ce a investit conform spuselor acestuia peste 20 de milioane de euro în depozitarea și reciclarea gunoiului, în special a produselor din mase plastice.

Compania Eco Solution, deținută de omul de afaceri Costin Frâncu a descoperit, se spune în materialului video, o solutie inovativa de a transforma deseurile de mase plastice in carburant.

Deși halele de productie sunt aproape gata, firma Eco Solutions nu primește autorizații de funcționare și nu a transformat niciun gram de mase plastice în combustibil.

“Eco Solution”, societate care valorifică deşeurile prin transformarea în energie termică şi energie electrică, pierde milioane de euro anual, din cauză că nu primeşte autorizaţie de mediu, deşi îndeplineşte condiţiile necesare, spune Costin Frâncu, proprietarul firmei şi administrator al acesteia.

“Eco Solution a fost înregistrată în 2007 ca operator al instalaţiei de valorificare a deşeurilor prin gazeificare, iar investiţia a durat doi ani, până în decembrie 2009”, ne-a declarat Costin Frâncu, în cadrul unui interviu.

În prezent instalaţia este oprită de 20 de luni din lipsa autorizaţiei de mediu, deşi s-au respectat toate condiţiile impuse.

Capacitatea instalaţiei de la Săcele-Braşov este de aproximativ 10 tone de deşeuri pe oră, adică 240 de tone pe zi.

Iată întreg vlogul mai jos: 

Cazul Săcele sau cum dă România cu piciorul unei afaceri cu potential nelimitat…

Posted by Cei 10 La Sută on 8 Martie 2018

Dacă îți place să fii bine informat, te așteptăm în cea mai mare și activă comunitate online din Săcele pe pagina Saceleanul.ro și pe grupul Orașul Săcele.

Farmacia Precizia

Leave a Reply