Home / Actual / Caz amplu rezolvat de polițiștii săceleni și brașoveni. În urma percheziției s-au găsit la făptuitori 15 biciclete și alte obiecte

Caz amplu rezolvat de polițiștii săceleni și brașoveni. În urma percheziției s-au găsit la făptuitori 15 biciclete și alte obiecte

Polițiști din cadrul Poliției Municipiului Brașov – Secția 5 Poliție, sub coordonarea procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Brașov, efectuează cercetări în cadrul unui dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de furt calificat și tentativă la furt calificat.

În urma cercetărilor efectuate în cauză, polițiștii au stabilit faptul că, în perioada 16 – 20.07.2021, mai multe persoane ar fi pătruns, fără drept, în interiorul unei rulote, situată pe raza municipiului Brașov, de unde ar fi sustras mai multe bunuri.

Ulterior, la data de 20 iulie 2021, o persoană de sex masculin ar fi încercat să pătrundă, fără drept, în interiorul aceleiași rulote, fără a finaliza această acțiune.

Astfel, în urma activităților investigative desfășurate, polițiștii au identificat un bărbat, în vârstă de 30 ani, iar în baza probatoriului administrat în cauză, la data de 21 iulie 2021, acesta a fost reținut pentru 24 de ore și introdus în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă al Inspectoratului de Poliție Județean Brașov.

De asemenea, polițiștii au identificat alte două persoane, ce ar fi sustras bunuri la data de 20.07.2021, aceștia fiind doi tineri din municipiul Săcele, județul Brașov.

În continuarea cercetărilor, la data de 29 iulie 2021, polițiști din cadrul Poliției Municipiului Brașov – Secția 5 Poliție, cu sprijinul polițiștilor din cadrul Poliției Municipiului Săcele, au pus în executare un mandat de percheziție domiciliară, fiind identificate și ridicate 15 biciclete, precum și mai multe bunuri ce ar fi fost sustrase la momentul săvârșirii infracțiunilor anterior menționate.

În baza probatoriului administrat în cauză, cei doi tineri au fost reținuți pentru 24 de ore și introduși în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă al Inspectoratului de Poliție Județean Brașov.

La data de 30 iulie 2021, instanța a dispus măsura arestării preventive pentru o perioadă de 30 de zile față de bărbatul, în vârstă de 30 ani, ulterior, la data de 02 august 2021, a fost dispusă măsura arestării preventive pentru 30 de zile, în lipsă, pentru unul dintre cei doi tineri. 

În cauză, cercetările sunt continuate în cadrul dosarului penal constituit, instrumentat sub coordonarea unității de parchet competente, în care se va propune soluție legală la finalizarea cercetărilor, după cum urmează:

  • Pentru bărbatul, în vârstă de 30 ani: săvârșirea a 4 infracțiuni de furt calificat și o infracțiune de tentativă la furt calificat;
  • Pentru unul dintre cei doi tineri: săvârșirea a 4 infracțiuni de furt calificat;

Primăria Săcele confirmă informațiile Saceleanul.ro: Creșa nu se mai face în 2021

Nu le pasă! Dezastru prin parcurile din Săcele acolo unde locurile de joacă s-au transformat în pericole pentru copii

Dacă îți place să fii bine informat, te așteptăm în cea mai mare și activă comunitate online din Săcele pe pagina Saceleanul.ro și pe grupul Orașul Săcele.

Farmacia Precizia