Home / Actual / Carpath Enduro la Predeal, Săcele și Azuga

Carpath Enduro la Predeal, Săcele și Azuga

Renumitul concurs Carpath Enduro se va organiza în 2016 la Predeal, Săcele și Azuga, între 24–26 iunie, avândul printre promotori pe consilierul local Lucian Pascu.

hotarCompetiția va fi în același timp: Etapă din Campionatul European de Enduro Extrem, Etapă a Campionatului Național de Hard Enduro și Cupă Open (deschisă și acelor participanți care nu punctează în nici unul din campionate).

Aproape jumătate din traseul ales va cuprinde Săcelele în zonele limitrofe Predealului și Azugăi mai precis circa 32 Km, din care o parte pe traseul vechiului drum de graniță dintre Țara Românescă și Ardeal.

Vor participa peste 300 competitori din peste 27 țări .

Desfășurarea traseului se va face pe o locație perfectă pentru iubitorii de  hard enduro. Tabăra de bază va fi la Predeal în inima munților, plecarea și întoarcerea din trasee făcându-se fără a merge pe drumuri de legătură asfaltate.

Cursa se adresează, în funcție de nivel, mai multor clase: profi, experți, hobby, veterani și fete. Pentru fiecare clasă participarea este individuală, iar traseele sunt diferite. Clasa hobby va avea cel mai ușor traseu, experții mai susținut, mai tehnic și mai lung, iar profi cel mai greu traseu din concurs. În fiecare zi de concurs traseele vor fi diferite.

Citește și despre noul primar și viceprimar de la Săcele

În prima zi va avea loc prologul – va fi un traseu în cea mai mare parte natural, dar și cu obstacole amenajate. Traseele din ziua 1 și 2 vor fi într-o zonă montană deosebit de frumoasă din care 32 Km pe teritoriul Săcelelui. Lungimea aproximativă a traseelor este de 70-90 de km (în funcție de clasă), atingând cel mai înalt punct în munții Piatra Mare (1800 m) și oferind tot timpul un peisaj variat: pădure, râuri, poteci rapide “single trails”, tziki-tzaki până la creste cu un superb peisaj alpin.

Toate traseele sunt marcate foarte bine pentru a fi ușor de parcurs.

Organizatorii sunt siguri că această competiție, Carpath Enduro, va fi un concurs la cel puțin același standard ca HEPN, chiar mai sus, ținând cont că apreciază această nouă locație ca fiind cea mai frumoasă și mai spectaculoasă din țară pentru hard enduro.

carpat2

Dacă îți place să fii bine informat, te așteptăm în cea mai mare și activă comunitate online din Săcele pe pagina Saceleanul.ro și pe grupul Orașul Săcele.

Farmacia Precizia

Leave a Reply