Home / Actual / Caracatița roșie de la Săcele 2016-2020: Firmele (partea a VIII-a)

Caracatița roșie de la Săcele 2016-2020: Firmele (partea a VIII-a)

Rețeta succesului patentată de PSD este simplă! Folosirea contractelor din banii publici ca principală sursă de venituri în activitatea comercială a apropiaților, o adevărată clientelă de partid.

Totul cu binecuvantarea și sub stricta observație a lui Virgil Popa, cel care s-a laudat că nimic nu mișcă în primărie fără știrea lui.

Nepotul lui Virgil Popa? La trei luni de la înființarea firmei primește primul contract

Pe langa Caucazul Mare Comal SRL, ”Zeii lucrărilor publice la Săcele”, asa cum sunt porecliti de cativa oameni ce activeaza in acelasi domeniu, si-a mai facut loc o firma.

In mod bizar am putea crede, deoarece Caucazul Mare Comal SRL a monopolizat cam toate domeniile de activitate din Sacele.

V-am aratat in materialele precedente cum firma de casa a PSD taie copaci, îngrijește spatii verzi, zidește, tencuiește, reabilitează termic, montează garduri, repară piețe agroalimentare, face lucrări la școlile din Săcele, la spitalul din Săcele, la primăria din Săcele … 

Totusi in 2019, in februarie, se infinteaza si SC SOS September Inovation SRL o companie a carei principal obiect de activitate sunt lucrari de constructii a cladirilor rezidentiale si nerezidentiale.

La exact 3 luni de la înfiinţare, SOS September Inovation SRL primeşte şi primul contract din bani publici, unul generos de 209.563,43 + TVA. În schimbul acestor bani, firma se obligă sa repare şi să modernizeze locuinţe sociale în blocul de pe strada Al Episcop Popeea Nr 20A.

Dacă vă intrebaţi ce anume recomandă o firmă nou înfiinţată pentru o astfel de lucrare, vă răspundem tot noi. Persoana care sta în spatele acestei companii, administratorul de facto – aşa cum este el definit de lege – este domnul Sorin Souca.

Să fie vorba de un nepot??? O rudă îndepărtata a lui Virgil Popa, după mărturiile celor ce îi cunosc pe cei doi???

Peste 70% din cifra de afaceri a firmei este formata din contracte cu statul

Reteta succesului pesedist in afaceri a fost copiata si de SOS September Inovation SRL. Astfel, in 2019, conform cifrelor de pe siteul Ministerului Finantelor Publice, compania saceleana a inregistrat peste 70% din venituri exclusiv din afaceri cu Primaria Sacele si substructuri.

Reparatii la blocul de locuinte sociale, lucrari de hidroizolatii si termoizolatii la sala de spot a Liceului Tehnologic Voctor Jinga sau reparatii curente la Policlinica Municipiului Sacele…. (conform tabel achizitii)

In total cu TVA, cam 400.000 lei dintr-o cifra de afaceri de 547.000 lei in 2019.

Avantajos nu-i asa?

Au mai incasat si in pandemie un contract!

Nici pandemia de COVID-19 nu i-a oprit pe pesedisti sa-si continue fara rusine contractele cu bugetul local.

In timp ce sportul, cultura, cultele si alte domenii au fost lasate fara fonduri, firmele de casa au lucrat la foc automat.

Nici SOS September Inovation SRL nu a facut exceptie, firma primind alti 126.000 lei + TVA in luna martie 2020, pentru a renova cateva locuinte sociale.

Un proprietar de astfel de locuinte ne-a marturisit ca din punctul sau de vedere costurile de reparatii au fost aproape egale cu valoarea de piata a camerelor.

Mai simplu spus, pentru pesedisti renovarea unei camere costa cat camera respectiva!

Caracatița roșie de la Săcele 2016-2020: Firmele (partea a VII-a)

Derapaj jignitor al viceprimarului PSD de la Săcele la adresa diasporei

Dacă îți place să fii bine informat, te așteptăm în cea mai mare și activă comunitate online din Săcele pe pagina Saceleanul.ro și pe grupul Orașul Săcele.

Farmacia Precizia