Home / Actual / Canionul 7 Scări: O persoană accidentată la picior (gleznă) a necesitat intervenția Salvamont Săcele

Canionul 7 Scări: O persoană accidentată la picior (gleznă) a necesitat intervenția Salvamont Săcele

Intervenție, sambata, la Canionul 7 Scări
O persoană accidentată la picior (gleznă), cu încălțăminte neadecvată, deasupra Canionului 7 Scări, după acordarea primului ajutor a fost coborâtă la baza traseului și predată colegilor de la SMURD.

De ce este importanta incaltamintea atunci cand mergi pe munte?

Activitatile pe care le practici atunci cand mergi la munte sunt foarte importante, mai ales cand vine vorba despre alegerea perechii de incaltaminte pe care sa o porti.

Astfel, inainte de toate, gandeste-te ce vei face acolo. In cazul in care urmeaza sa pleci pe trasee montane destul de dificile, incaltarile trebuie alese astfel incat sa iti ofere confortul de care ai nevoie pe tot parcursul drumului.

Mai mult decat atat, tine cont si de intervalul de timp in care vei sta incaltat cu ele.  Astfel, este important sa faci alegerea potrivita pentru tine, deoarece, in momentul in care vei finaliza traseul, sunt sanse sa simti un disconfort mare din cauza kilometrilor parcursi.

Daca perechea de incaltaminte cu care ai urcat pe munte nu este una adecvata, aceasta senzatie se va amplifica.  

Mai mult decat atat, trebuie sa te asiguri ca perechea de incaltaminte pe care alegi sa o porti se potriveste si cu anotimpul in care pleci in drumetie.

Pentru a nu avea parte de surprize pe drum, incearca sa iei in calcul toate posibilele situatii care pot aparea pe traseu.

De exemplu, daca drumul este plin de noroi sau daca trebuie sa treci prin apa, ai nevoie de o pereche de incaltaminte impermeabila, care sa nu permita ca umezeala sa patrunda prin material.

In caz contrar, vei avea parte de un disconfort deranjant pe toata durata traseului.  

Pe de alta parte, daca alegi sa pleci intr-o drumetie vara, cand solul este foarte uscat, trebuie sa ai o pereche de incaltaminte cu talpa aderenta, pentru a evita alunecarea si eventual accidentarea. 

Cunoscuta realizatoare TV despre situația urșilor de la Săcele: ”O nenorocire poate lovi oricând” – Saceleanul

Dacă îți place să fii bine informat, te așteptăm în cea mai mare și activă comunitate online din Săcele pe pagina Saceleanul.ro și pe grupul Orașul Săcele.

Farmacia Precizia