Home / Actual / Asociația Despărțământul ASTRA “Fratii Popeea” Săcele: Despre proiectul cultural “Frații Popeea în cultura săceleană”

Asociația Despărțământul ASTRA “Fratii Popeea” Săcele: Despre proiectul cultural “Frații Popeea în cultura săceleană”

Asociația Despartamantul ASTRA “Fratii Popeea” Sacele a organizat in acest an proiectul “Frații Popeea în cultura săceleană” in stransa colaborare cu parteneri din administratia locala si judeteana.

De altfel, Asociatia Despartamantul ASTRA “Fratii Popeea” Săcele și-a exprimat deschiderea fără echivoc față de orice eveniment care implică comunitatea în ansamblu si colaborarea dintre factorii implicați la nivel de comunitate.

De  Sfintele  Paște 2022 a avut loc cea de-a șasea ediție a serbării pascale ”Lumină din Lumina Lui Hristos”, unde, în parteneriat cu Parohia Ortodoxă Sfinții Arhangheli Mihail și Gavril din Satulung Săcele, cu Binecuvântarea ÎnaltPreaSfințitului Părinte Dr. Laurențiu Streza, Arhiepiscopul Sibiului și Mitropolitul Ardealului, cu sprijinul Primăriei și al Consiliului Municipiului Săcele, al Școlilor Săcelene, au participat elevi coordonați de profesorii lor și ansamblurile artistice deja consacrate din Săcele.

Împreună cu școlile din Săcele, Astra Săcele va lansa un program cultural de redescoperire a personalităților marcante din cele șapte sate săcelene, sub coordonarea profesorilor de istorie, dar mai ales cu participarea activă a elevilor.

Anul acesta Astra va readuce în discursul public familia Popea, patronii spirituali ai ASTREI și ai Școlii generale nr 4, dar și fondatori ai învățământului modern săcelean.

In decembrie se va desfasura cea de-a XIV-a editie a Festivalului Datinilor de Craciun, organizat de Asociatia Despartamantul ASTRA “Fratii Popeea” Sacele, cu sprijinul Primariei si Consiliului Local ale Municipului Sacele, manifestare tradițională, la care isi vor da concursul renumite ansambluri și grupuri corale din zonă si imprejurimi:

Ansamblul folcloric ASTRA  – Sacele – instructor Debu Gheorghe (24 pers.)

Despărțământul ASTRA Nicolae Caliman Codlea

Asociatia Cultural-Sportiva Izvorul din Sacele

Ansamblul ”Junii Săceleni”- instructor prof. Ovesea Otilia

Corala bisericii “Sfintii Arhangheli” – Satulung, Sacele, dirijor Necula Geanina (20 pers.)

Corala Bisericii Adormirea Maicii Domnului Satulung – dirijor prof. Aroneasa Ramona

Corala Bisericii Adormirea Maicii Domnului din Cernatu- dirijor Cotigă Viorica

Corala Bisericii Nasterea Sf Ioan Botezătorul Turcheș – dirijor pr Mitrea Iustin

Ansamblul Zestrea Săceleană

Corul de copii al Liceului Teoretic “George Moroianu” – (15 pers.)

Festivalul Datinilor de Crăciun, Ediţia a XIV-a va consta într-o suită de reprezentaţii cultural -artistice, susţinute în sala de spectacole a Centrului Multicultural si Educational din Săcele.

Festivalul urmăreşte popularizarea şi conservarea datinilor legate de sărbătorile  Crăciunului, aşa cum ne-au fost transmise timp de generaţii de străbunii noştri.

Proiectul ,,Frații Popeea în cultura săceleană” a fost inițiat și realizat de Despărţământul ASTRA „Fraţii Popeea” Săcele și este cofinantat de Primăria Municipiului Săcele.

Dacă îți place să fii bine informat, te așteptăm în cea mai mare și activă comunitate online din Săcele pe pagina Saceleanul.ro și pe grupul Orașul Săcele.

Farmacia Precizia