Home / Actual / Campanie de Colectare la Săcele: Vineri și sâmbătă putem scăpa de deșeurile electronice și electrice

Campanie de Colectare la Săcele: Vineri și sâmbătă putem scăpa de deșeurile electronice și electrice

Primăria Municipiului Săcele demarează Campania de colectare D.E.E.E. în perioada 28.04-29.04.2023

Vineri 28 aprilie și Sâmbătă 29 aprilie

PUNCTE DE COLECTARE

Ștefan cel Mare – la parc agrement;
Str. Ciucas, intersecția cu Bd. Brașovului;
Baciu – Școala Generală nr. 1, in stație;
Electroprecizia – la piața agroalimentară;
Bd. G. Moroianu – la pod Medianu

În ultimii ani, problema deșeurilor electrice și electrocasnice a devenit una dintre cele mai importante probleme de mediu la nivel global. Aceste deșeuri sunt produse într-un ritm alarmant, iar majoritatea sunt aruncate la gunoi, fără a fi colectate și reciclate corespunzător. În acest context, campania de colectare D.E.E.E. devine extrem de importantă pentru protecția mediului.

Campania de colectare D.E.E.E. este o inițiativă care are ca scop colectarea și reciclarea deșeurilor electrice și electrocasnice. Aceste deșeuri includ orice tip de echipament electric sau electronic, de la telefoane mobile și laptopuri până la frigidere și mașini de spălat. Acestea conțin substanțe periculoase, cum ar fi mercurul, plumbul și cadmiul, care pot fi dăunătoare pentru sănătatea umană și pentru mediul înconjurător.

Campania de colectare D.E.E.E. este organizată de către autoritățile locale și de către companiile specializate în colectarea și reciclarea deșeurilor electrice și electrocasnice. Acestea pun la dispoziția populației containere speciale pentru colectarea deșeurilor, iar apoi le transportă în centrele de reciclare.

Beneficiile acestei campanii sunt multiple. În primul rând, colectarea și reciclarea deșeurilor electrice și electrocasnice reduce cantitatea de deșeuri care ajung la gunoi și, prin urmare, reduce impactul asupra mediului înconjurător. În plus, reciclarea acestor deșeuri poate ajuta la economisirea de resurse naturale și la reducerea emisiilor de gaze cu efect de seră.

În concluzie, campania de colectare D.E.E.E. este o inițiativă importantă pentru protecția mediului și pentru reducerea impactului deșeurilor electrice și electrocasnice asupra sănătății umane și a mediului înconjurător. Este important ca fiecare dintre noi să contribuim la această campanie, colectând și reciclând deșeurile electrice și electrocasnice în mod corespunzător. Numai prin eforturile noastre comune putem asigura un viitor sustenabil pentru planeta noastră.

Dacă îți place să fii bine informat, te așteptăm în cea mai mare și activă comunitate online din Săcele pe pagina Saceleanul.ro și pe grupul Orașul Săcele.

Farmacia Precizia