Home / Actual / Bustul Episcopului Nicolae Popeea a fost dezvelit in curtea scolii gimnaziale nr 4

Bustul Episcopului Nicolae Popeea a fost dezvelit in curtea scolii gimnaziale nr 4

La Săcele au avut loc o serie de manifestării culturale și educaționale, în cinstea împlinirii a 150 de ani de la înființarea Școlii Gimnaziale Nr.4 “Frații Popeea “.

Astfel, dezvelirea și sfințirea bustului episcopului Nicolae Popeea, a fost un prim moment solemn la care au luat parte oficialități, invitați de seamă ai comunității săcelene, dascăli și elevi ai școlii, autorul sculpturii, artistul Petrică Buhnici, preoți parohi săceleni.

Proiectul ,,Frații Popeea în cultura săceleană” a fost inițiat și realizat de Despărţământul ASTRA „Fraţii Popeea” Săcele.

Al doilea a fost simpozionul “150 de ani de școală în Satulungul Săcelelor”, eveniment susținut în sala festivă a Liceului Tehnologic ,,Victor Jinga”, unde s-au dezvăluit file de istorie autentică a școlii noastre.

Manifestarea a fost completată de două expoziții ale elevilor din școala noastră, sub coordonarea doamnei profesoare Iuliana Minodora Duru ( ,,Lumea prin ochi de copil”) și a preotului paroh Petrică Alexandru Ioan (expoziție de icoane pe sticlă).

Proiectul ,,150 ani de școală în Satulungul Săcelelor” a fost inițiat și realizat de Asociația ,,Izvorul Săcele”.

Elevii și dascălii prezenți au fost emoționați și onorați de atenția care i s-a oferit școlii gimnaziale din Electroprecizia, stâlp de tradiție și competență în domeniul educației, în comunitatea săceleană.

Proiectul ,,Frații Popeea în cultura săceleană” a fost inițiat și realizat de Despărţământul ASTRA „Fraţii Popeea” Săcele și este cofinantat de Primăria Municipiului Săcele.

 

Dacă îți place să fii bine informat, te așteptăm în cea mai mare și activă comunitate online din Săcele pe pagina Saceleanul.ro și pe grupul Orașul Săcele.

Farmacia Precizia