Home / Actual / Brașov, primul județ cu 20.000 de semnături pentru campania „Fără penali în funcţii publice”

Brașov, primul județ cu 20.000 de semnături pentru campania „Fără penali în funcţii publice”

Deputatul USR de Brașov, Tudor Benga, a anunțat că județul nostru este primul care a reușit să atingă deja pragul de 20.000 de semnături pentru campania „Fără penali în funcţii publice”:

Sunt teribil de mândru de voi și vă sunt extrem de recunoscător. Tuturor celor care ați semnat, și celor care strângeți încă o dată pe atât. Brașovul a mai pornit revoluții, chiar dacă ele nu s-au finalizat imediat. Curaj și capul sus!

Tudor Benga – deputat USR

„Fără penali în funcţii publice” este o inițiativă cetățenească de modificare a Constituției, ce are ca scop interzicerea cetățenilor condamnați definitiv să mai ocupe funcții publice în instituțiile de stat! 

Nu pot fi aleși în organele administrației publice locale, în Camera Deputaților, în Senat și în funcția de Președinte al României cetățenii condamnați definitiv la pedepse privative de libertate pentru infracțiuni săvârșite cu intenție, până la intervenirea unei situații care înlătură consecințele condamnării.

Pentru ca proiectul de lege să ajungă în Parlament sunt necesare cel puţin 500.000 de semnături ale cetăţenilor cu drept de vot din cel puţin jumătate din judeţele tării, iar termenul limită de semnare al inițiativei este 20 august. 

Dacă îți place să fii bine informat, te așteptăm în cea mai mare și activă comunitate online din Săcele pe pagina Saceleanul.ro și pe grupul Orașul Săcele.

Farmacia Precizia