Home / Actual / Berea „Csíki Sör” nu va mai exista

Berea „Csíki Sör” nu va mai exista

În maxim 30 de zile reprezentanții fabricii trebuie să oprească producția și să distrugă orice material de promovare a mărcii, conform covasnamedia.ro

Curtea de Apel Târgu Mureş a hotărât vineri, 27 ianuarie a.c., interzicerea de la producere şi comercializare a berii „Igazi Csíki Sör”, în traducere – Adevărata bere Ciuc. Autorităţile din România au luat această decizie ca urmare a unei sesizări aduse în instanță de compania Heineken. Aceştia acuzau faptul că marca produsă la Miercurea Ciuc se confundă cu marca Ciuc, comercializată de compania olandeză în România.

Reprezentanţii „Csíki Sör” sunt obligaţi de Curtea de Apel să oprească producţia şi în maxim 30 de zile să distrugă orice material de promovare a berii, fapt care va duce la pierderea locurilor de muncă pentru circa 140 de persoane.

„Curtea de apel Târgu Mureș a interzis fabricația berii Csíki Sör hotărând să dea dreptate mărcii Heineken. În 30 de zile firma trebuie să distrugă stocurile precum și mijloacele prin care se produce acestă bere. Hotărârea nu a luat în seamă decizia biroului European de Mărci, care a înregistrat marca „Csíki Sör” cu titulatura de marcă înregistrată și de origine. Așadar Curtea de Apel a trecut peste o hotărâre de la nivel european doar ca să dea dreptate unei multinaționale. În prezent firma are 140 de angajați conform legii în secuime. Este vorba despre un atac împotriva întreprinderii secuiești, care și-a asumat identitatea, limba maghiară și folosirea simbolurilor sale”, transmite un mesaj postat pe pagina principală a site-ului oficial, www.csikisor.com.

Heineken a intentat procesul în instanţă împotriva mărcii „Igazi Csíki Sör” încă din anul 2012.

sursa: covasnamedia.ro

Votează și tu în 2 sondaje de opinie pe site-ul Săceleanul.ro

Sondaj 1 – despre educație și sănătate

Sondaj 2 – despre transportul în comun

Dacă îți place să fii bine informat, te așteptăm în cea mai mare și activă comunitate online din Săcele pe pagina Saceleanul.ro și pe grupul Orașul Săcele.

Farmacia Precizia

Leave a Reply