Home / Actual / Aventurile unor elevi saceleni în Ungaria

Aventurile unor elevi saceleni în Ungaria

În urma înfrățirii dintre școala noastră, Liceul Teoretic “George Moroianu” și Școala KOSSUTH LAJOS din Ungaria, am fost invitați de către elevii din aceea școală ca să-i cunoaștem mai bine, pentru a realiza un schimb de experiență precum și pentru a vizita locurile frumoase din acea regiune.

morianu 2Am pornit la drum joi, 03 aprilie 2014, la ora 7:00 cu microbuzul spre Ungaria. Grupul nostru a fost format din elevi ai claselor a IV-a, a V-a  și a VI-a C însoțiți de doamna director adjunct, Gabor Kinga și de doamna profesoară de limba maghiară, Fekete Magda. Am ajuns în Kisujszallas joi seara la ora 18:00 (ora Ungariei) și am fost întâmpinați de familiile la care urma să fim cazați. În prima seară am petrecut clipe frumoase cunoscând mai bine familiile care ne găzduiau.

A doua zi de dimineață, în timp ce elevii de acolo erau la școală, am fost la un complex acvatic unde am înotat și ne-am distrat foarte bine. După orele petrecute în apă am mers să vizităm școala prietenilor nostri și acolo am susținut pentru gazde un program artistic de dansuri populare, iar apoi am jucat fotbal contra elevilor din școala respectivă și am câștigat cu  2-1 (0-1 la pauză pentru gazde). Ziua s-a încheiat cu o binemeritată pauză de relaxare.

Ultima zi a excursiei noastre a debutat cu o vizită în Parcul Național HORTOBAGY, o zonă de 800 kmcu o bogată istorie culturală și folclorică. După câteva ore de plimbare și cumpărături am fost invitați la o petrecere dată în cinstea noastră.Am petrecut clipe deosebite alături de elevii Școlii KOSSUTH LAJOS, ne-am împrietenit și păstrăm și acum legătura. Abia aștept următoarea întâlnire cu ei!

Text de Bálint Dániel, clasa a VI-a C, www.georgemoroianu.ro

Dacă îți place să fii bine informat, te așteptăm în cea mai mare și activă comunitate online din Săcele pe pagina Saceleanul.ro și pe grupul Orașul Săcele.

Farmacia Precizia

Leave a Reply