Home / Actual / Autobuzul Petőfi Sándor a ajuns în Săcele. Expoziția itinerantă poate fi vizitată doar astăzi!

Autobuzul Petőfi Sándor a ajuns în Săcele. Expoziția itinerantă poate fi vizitată doar astăzi!

Autobuz Petőfi Sandor a ajuns în Săcele, mai exact la Fundația Barcaság Csángó și va putea fi vizitat pe 21 iunie 2023, între orele 10.00 și 18.00.

Expoziția este condusă de profesori calificați de muzeu, durata prezentării este de cca. 40-50 de minute, si este recomandată tuturor vârstelor (atât pentru copii, cât și pentru adulți).

Despre autobuzul Petőfi Sandor

Pe 1 septembrie 2022 a început noua expoziție itinerantă a Muzeului Literar Petőfi, creată cu ocazia anului comemorativ Sándor Petőfi.

Scopul principal al expoziției itinerante este de a aduce opera și călătoria vieții lui Sándor Petőfi la cât mai mulți dintre compatrioții noștri posibil din Ungaria și dincolo de granițele noastre.

Expoziția pleacă de la conceptele de progres, viteză, drum, călătorie și prezintă personalitatea lui Petőfi și piese bine cunoscute din munca sa dintr-o abordare unică, bazată pe cercetările actuale.

Conform planurilor, autobuzul va parcurge țara și bazinul Carpaților din septembrie 2022 până în august 2023.

În 2022, a vizitat peste 60 de așezări; aproape 20.000 de oameni au putut vedea expoziția. Expoziția itinerantă poate vizita peste 200 de locații până la sfârșitul anului comemorativ Sándor Petőfi – aflăm din comunicatul de presă al Muzeului Literar Petőfi.  

Organizatorul evenimentului este Muzeul Literar Petőfi.

Dacă îți place să fii bine informat, te așteptăm în cea mai mare și activă comunitate online din Săcele pe pagina Saceleanul.ro și pe grupul Orașul Săcele.

Farmacia Precizia