Home / Actual / Taxarea dublă a taxiurilor din Brașov când intră în Săcele este considerată ilegală

Taxarea dublă a taxiurilor din Brașov când intră în Săcele este considerată ilegală

24839520143_95fd3d02ff_oConsilierul local PNL Brașov Iulian Mara (foto dreapta) s-a declarat revoltat, într-o conferință de presă susținută ieri, după ce a parcurs distanța Brașov – Săcele cu două firme de taximetrie diferite și i s-a perceput o sumă dublă pentru distanța din afara orașului. Mai mult, a pățit același lucru și când a făcut o cursă la Râșnov, în urmă cu o lună (dar nu a avut nicio reacție la acea dată).

Primul șofer chiar i-a demonstrat că este „în regulă” să îi ceară mai mulți bani: a sunat la dispecerat și i-a fost confirmat faptul că, „de la pod (la Dârste – n.a.), trebuie să perceapă o sumă dublă”, chiar dacă pe aparatul de taxat nu apare suma respectivă.

La întoarcere, s-a întâmplat același lucru, iar după ce s-a prezentat ca fiind consilier local și fost șef la Protecția Consumatorului și i-a cerut șoferului să se documenteze, pentru că încalcă legea, i s-a replicat sec de către șofer să citească el Legea taximetriei…

Nu există tarif pentru exteriorul oraşului. Ca atare, taximetriştii care pretind dublarea acestei sume o fac în mod ilegal. Braşovenii să nu accepte să plătească sume mai mari decât cele de pe aparatul de taxat, să ia bonul la finalul cursei şi să facă reclamaţii atunci când constată că aceşti taximetrişti îşi depăşesc atribuţiile. – a explicat liberalul Iulian Mara

Pe această temă, Mara vrea să se facă o campanie de informare a cetățenilor, ca să nu mai fie înșelați. Apoi, Iulian Mara spune că vrea să modifice regulamentul de taximetrie, prin completarea acestuia cu obligația operatorilor din taximetrie să dea fiecărui taximetrist pe care îl au în firmă principalele prevederi legale din Legea taximetriei. Consilierul local spune că a sesizat conducerea Primăriei de această stare de fapt și că pot fi sancționați atât taximetristul, cât și firma de taximetrie pentru acest abuz.

Senatorul PNL Nicolae Vlad Popa spune că instituțiile abilitate ar trebuie să se autosesizeze în astfel de situații.

sursa: newsbv.ro

Dacă îți place să fii bine informat, te așteptăm în cea mai mare și activă comunitate online din Săcele pe pagina Saceleanul.ro și pe grupul Orașul Săcele.

Farmacia Precizia

Leave a Reply