Home / Actual / Atenție! A apărut o nouă metodă de înșelăciune. Victimele primesc mesaje pe telefon ca au câștigat un premiu.

Atenție! A apărut o nouă metodă de înșelăciune. Victimele primesc mesaje pe telefon ca au câștigat un premiu.

Totul a pornit de la un mesaj pe care l-a primit, prin intermediul telefonului mobil, o brașoveancă de 28 de ani.

Oana a fost înștiințată că este câștigătoarea unui laptop și a sumei de 10.000 de euro, de la un magazin de produse electrocasnice, și i s-a indicat, totodată, și un număr de telefon la care să sune, pentru detalii. 

„Am sunat la numărul respectiv să văd despre ce este vorba, iar persoana de la celălalt capăt al firului mi-a spus să merg la Poștă și să depun suma de 230 de lei, pentru a putea intra în posesia premiului, iar apoi să merg la bancă. Mi s-a indicat, totodată, și un cod”, a explicat, pentru brasovtv.com, tânăra de 28 de ani.

La interval de 5 minute, brașoveanca a fost sunată din nou, dar de o altă persoană care i-a explicat că sună din partea unei bănci, pentru a-i da detalii cu privire la modul în care trebuie să procedeze pentru a intra în posesia premiului.

Tânăra și-a dat seama că este vorba despre o înșelăciune și a sunat la redacția Brașov TV. Reporterii au discutat cu reprezentanții magazinului Altex care, fără ezitare, au precizat că nu au niciun concurs în derulare și nu utilizează astfel de metode. 

„Le sugerăm cetățenilor care primesc astfel de mesaje să nu le dea curs. Magazinele nu procedează în acest fel, nu au astfel de campanii în derulare”, a explicat, pentru brasovtv.com, purtătorul de cuvânt al I.P.J. Brașov, agent șef adjunct Gabriela Dinu. 

Polițiștii spun că persoanele care trimit astfel de mesaje urmăresc să obțină sume de bani în mod ilegal, fapte pentru care răspund penal.

sursa brasovtv.com

Săcele: Izvoarele Tărlungului sau prima captare de apă a fabricii de bere Brașov pot fi obiective turistice de primă mână

Dacă îți place să fii bine informat, te așteptăm în cea mai mare și activă comunitate online din Săcele pe pagina Saceleanul.ro și pe grupul Orașul Săcele.

Farmacia Precizia