Home / Actual / Atac dur al unui senator la adresa primarului Popa Virgil, în cazul unei mame văduve cu 2 copii: ”Primăria Municipiului Săcele a pus presiune asupra ei să accepte indemnizația în locul angajării”

Atac dur al unui senator la adresa primarului Popa Virgil, în cazul unei mame văduve cu 2 copii: ”Primăria Municipiului Săcele a pus presiune asupra ei să accepte indemnizația în locul angajării”

Senatorul USR Irineu Darău, președinte al organizatiei judetene a USR (foto dreapta), face un atac dur la adresa primarului Popa Virgil, considerând într-o postare pe o rețea de socializare că edilul de la Săcele pur și simplu alege să ”nu respecte legea”.

Mai mult decât atât, Primăria Municipiului Săcele ar fi pus presiune asupra unei mame vaduve cu 2 copii să accepte indemnizația în locul angajării ca asistent personal pentru unul dintre copiii acesteia.

Vă redăm mai jos intervenția pe subiect a senatorului Irineu Darău:

𝗗𝗲𝘀𝗽𝗿𝗲 (𝗻𝗲)𝗿𝗲𝘀𝗽𝗲𝗰𝘁𝗮𝗿𝗲𝗮 𝗹𝗲𝗴𝗶𝗶 𝗱𝗲 𝗰𝗮̆𝘁𝗿𝗲 𝗣𝗿𝗶𝗺𝗮̆𝗿𝗶𝗮 𝗠𝘂𝗻𝗶𝗰𝗶𝗽𝗶𝘂𝗹𝘂𝗶 𝗦𝗮̆𝗰𝗲𝗹𝗲

Vreau să cred că toți ne dorim să trăim într-o țară normală, unde nu există discriminare, unde comunitatea ajută la integrarea în societate a persoanelor cu dizabilități, unde instituțiile statului lucrează pentru cetățeni și respectă legea. De aceea, din poziția mea de senator, reprezentantul vostru în Parlamentul României, ajut ori de câte ori este nevoie ca lucrurile să se întâmple în acest fel.

La începutul lunii septembrie, am fost solicitat într-un caz în care unei mame văduve cu doi copii, dintre care unul cu dizabilități, având certificat de handicap grav cu asistent personal. Din păcate, i-a fost refuzată angajarea ca asistent personal (conform Legii 448/2006) al copilului cu dizabilități. În plus, Primăria Municipiului Săcele a pus presiune asupra ei să accepte indemnizația în locul angajării.

Cabinetele noastre parlamentarel, al meu și al colegului deputat Andrei Miftode, s-au implicat și au oferit ajutor în această speță, iar mama având copilul cu dizabilități a depus, în data de 5 septembrie, o nouă cerere de angajare la Primăria Municipiului Săcele. La o lună distanță, în loc de un răspuns în scris, doamna respectivă a fost contactată telefonic de Biroul de Asistență Socială, de unde i s-a transmis că răspunsul este negativ și că nu trebuie să mai facă valuri.

Domnule primar al Municipiului Săcele, Virgil Popa, legea trebuie să fie respectată de către toți, mai ales de instituțiile statului și de persoane care ocupă un post de demnitate publică. Dacă la nivel uman nu reușiți să aveți compasiune față de cei care se află în necaz, măcar să respectați LEGEA! Nu este între atribuțiile dumneavoastră să decideți cine are dreptul la asistent personal și cine nu. Astfel de decizii se iau doar de comisia de evaluare a persoanelor (în această speță a copiilor) cu dizabilități! Prin Hotărârea Nr. 488/25.05.2022, au și făcut-o, acordând copilului cu dizabilități un Certificat de încadrare în grad GRAV CU ASISTENT PERSONAL!

Voi urmări îndeaproape acest caz și mă voi asigura că legea va fi respectată, iar copilul cu dizabilități va beneficia de drepturile pe care le are conform legii și încadrării sale.

 

Dacă îți place să fii bine informat, te așteptăm în cea mai mare și activă comunitate online din Săcele pe pagina Saceleanul.ro și pe grupul Orașul Săcele.

Farmacia Precizia