Home / Actual / Arta este pentru oricine. Inclusiv pentru copiii romi.

Arta este pentru oricine. Inclusiv pentru copiii romi.

Copiii romi sunt copii ca oricare alții și ar trebui să aibă acces la activități de timp liber și vacanță. Aceasta a fost ideea de la care am pornit proiectul „Program de educație prin artă pentru copiii romi”, destinat comunității din Gârcini și implementat cu ajutorul a două echipe de voluntari. Astfel din aprilie și până în august copiii au avut ocazia să interacționeze cu educația prin artă și cultură prin intermediul operelor din patrimoniul universal în cadrul unor mini-tabere, ateliere de empowerment cultural desfășurate în Săcele, precum și a unor tabere rezidențiale desfășurate la Ocna Sibiului și să se exprime prin intermediul unor metode precum pictatul sau desenatul.

Care sunt metodele de arte vizuale care pot fi folosite în lucrul cu copiii romi, ce alte metode îi atrag pe copiii din grupuri vulnerabile, ce au învățat copiii și voluntarii din proiect – toate acestea le poți afla citind broșura proiectului.

Citește sau descarcă broșura!

Pentru mai multe informații despre proiect: educatieprinarta.plinideidei.ro.

“Program de educație prin artă pentru copiii romi” este un proiect cultural din cadrul Programului PA17/RO13 “Promovarea diversității în cultură și artă în cadrul patrimoniului cultural european” finanțat prin Granturile SEE 2009-2014 cu suma de 50934 Euro și implementat de Asociația Colors în parteneriat cu Rețeaua CAN.

Dacă îți place să fii bine informat, te așteptăm în cea mai mare și activă comunitate online din Săcele pe pagina Saceleanul.ro și pe grupul Orașul Săcele.

Farmacia Precizia

Leave a Reply