Home / Actual / Argumentul.ro: ”Cineva din conducerea Primariei Săcele – nu știm cine, dar bănuim, i-ar fi promis dezvoltatorului că poate construi într-un cartier de case din zona Campingului Dârste 12 blocuri”
sursa foto litera9.ro

Argumentul.ro: ”Cineva din conducerea Primariei Săcele – nu știm cine, dar bănuim, i-ar fi promis dezvoltatorului că poate construi într-un cartier de case din zona Campingului Dârste 12 blocuri”

”Deși rolul mass-media (TV, radio sau presă scrisă) este acela de a oferi opiniei publice accesul la libera informare, iată că și în Brașov sunt unele trusturi aservite politic, astfel încât politicianul român își poate spăla imaginea, prezentând doar ce vrea ca publicul să audă, fie pe la tot felul de „Titani” ai condeiului sau de video-conferință, fie pe la tot felul de „Zâne” tunate și ușor comparabile cu un pet de Coca Cola.

Cu excepția a două – trei publicații, nimeni nu prezintă și aspectele mai puțin apropiate de onestitate sau tipologie ale politicianului român.

La puțin trecut de jumătate de an de la încarcerarea lui Aristotel Cancescu, după cum se arată, sau mai degrabă după cum se aude, praful s-a ales și de cel mai popular post de radio al orașului.

După ce l-au “dezinfectat” bine pe Bogdan Moldovan, după ce l-au “întinerit” bine pe Dragos David sau după ce au redat minciunile lui Allen Coliban, de curând, a venit și rândul unui alt primar de municipiu, să se lauda pompos cu piese de teatru și diplome pentru copii la Zilele Culturale Săcele.

Un fel de „pe afară-i vopsit gardul, înăuntru-i leopardul”

De ce spunem asta?

Pentru că deși despre grădinițele din Săcele am mai scris iar problemele nu s-au rezolvat, despre angajații Poliției Locale Săcele am scris iar situația este aceeași, noi ne facem în continuare datoria și vă prezentăm astăzi proiectul „Vile Turistice” a celor de la GR Montana SRL construit în Camping Dârste pe raza UAT Săcele, sub bagheta „Craiului PSD”VIRGIL POPA, (viitor membrul al noii structuri PRM).

Despre primarul Virgil Popa am mai scris și nu cred că are rost să mai amintim în ce scopuri folosește domnia sa mașina instituției în timpul liber, așa că vom încerca să ne limitam la activitatea acestuia din timpul programului de lucru.

Specificăm încă de la început faptul că după ce am fost plasați ca de la Ana la Caiafa de către angajații Primariei Săcele în încercarea de a obține un punct de vedere oficial, acesta nu a venit nici după ce am dat acestora un răgaz de 7 zile, nici după ce am încercat să-l contactatăm telefonic pe domnul primar.

GR MONTANA INVEST S.R.L. (CUI: 36544402) este înființată în 20 septembrie 2016, și aparține unui cetatean basarabean, Gritcan Roman. Actualmente firma are doi angajați și se ocupă cu dezvoltarea (promovarea) imobiliară.

Sursele noastre ne-au sfătuit să nu spunem și faptul că finanțarea ar fi una provenită dintr-o țară actualmente greu încercată de război, iar la mijloc s-ar putea să fie vorba despre o afacere cu caracter ilicit, așa că neavând această certitudine nu vom specifica acest aspect.

Gurile rele susțin că în 2017, cineva din conducerea Primariei Săcele – nu știm cine, dar bănuim, i-ar fi promis dezvoltatorului că poate construi într-un cartier de case din zona Campingului Dârste 12 blocuri, așa că „basarabeanul” a cumpărat în aprilie 2017, 3,6 ha de teren, iar proiectul a primit numele „Vile Turistice

De ce a fost denumit așa?

Pentru că zona este una turistică, iar ca atare în urma certificatului de urbanism nr.526 din 15.11.2016 autorizația de construire a fost obținută direct în condiții în care PUG-ul era într-o situației dubioasă; iar asta în ciuda faptului că unele guri rele spun că la acea data PUG-ul Municipiului Săcele era „expirat” iar vecinii, aproximativ 100 de familii, se opuneau construcției de blocuri într-un cartier de vile.

O importantă piesă în acest joc de puzzle l-a avut doamna Roznovăț Manuela Alina, actualmente arhitect șef al Primăriei Săcele, dumneaei fiind ultima persoană care în septembrie 2018 a elaborat și PUZ-ul denumit Apa Rece și care dintr-o mică neatenție nu a inclus și zona Camping Dârste.

Despre PUD sau studiu de trafic, nici nu poate fi vorba! Pentru că atunci când ai prieteni bine ancorați în scaune, nu mai ai nevoie de așa ceva.

Așadar profitând de tăcerea primarului și nepăsându-i de suspiciunea oamenilor că acesta ar avea ceva de câștigat, dezvoltatorul a început construcția.

Primele două „Vile Turistice”

În urma unei proceduri prealabile introduse în martie 2020, în mai 2020 Autorizația de Construire nr. 15/18.02.2020 a fost suspendată pentru prima dată de către instanță.

Brusc, (nu știm dacă în urma unor presiuni sau a unor negocieri) vecinul direct renunță la proces, iar construcțiile au continuat.

În martie 2021 se obține o a doua suspendare a autorizației de construire, însoțită și de o ordonanță de suspendare a lucrărilor emisă de către procurorul ce instrumentează dosarul penal.

Abia atunci dezvoltatorul a oprit lucrările și tot atunci dintr-o “mică eroare” a lăsat locuitorii întregului cartier fără gaze naturale.

Aruncând o privire peste cifrele GR MONTANA INVEST S.R.L și neînțelegând faptul cum dorea dezvoltatorul să își valorifice investiția atâta timp cât accesul la „vilele turistice” este unul extrem de dificil (o străduță îngustă pe lângă reprezentanța BMW), stăm și ne întrebăm dacă nu cumva dezvoltatorul și-a atins deja scopul?

Într-o altă ordine de idei și necontestând capacitățile profesionale prin care doamna Roznovăț Manuela Alina a ajuns arhitect șef al Primăriei Săcele, nu putem trece cu vederea liniștea și nepăsarea cu care domnul primar tratează lucrurile, în schimb îl felicităm pentru modul deosebit în care a organizat Zilele Culturale Săcele.”

Care este opinia Primariei Săcele, conform aceleași publicații puteți afla accesând acest LINK!

sursa text si foto: Argumentul.ro

Dacă îți place să fii bine informat, te așteptăm în cea mai mare și activă comunitate online din Săcele pe pagina Saceleanul.ro și pe grupul Orașul Săcele.

Farmacia Precizia