Home / Actual / Protest în weekend la Camping Dârste: De ce s-au strâns locuitorii din zonă și de ce a venit Poliția?
sursa foto Facebook

Protest în weekend la Camping Dârste: De ce s-au strâns locuitorii din zonă și de ce a venit Poliția?

Situația tensionată în zona Bolnoc, acolo unde în weekend oamenii au iesit să protesteze civilizat.

Locuitorii sunt hotărâți să lupte până la capăt împotriva abuzurilor administrative ce îi permit dezvoltatorului imobiliar GR Montana Invest să continue nestingherită lucrările de construcție, deși Instanța a decis altceva.

Efectele autorizației de construire emisă in favoarea Sc GR Montana Invest SRL au fost (din nou) suspendate de către Tribunalul Brașov.

Totul în urma demersului locuitorilor din zonă, care au reluat lupta cu dezvoltatorul imobiliar ce sub titulatura de ”vile turistice” construiește, spune avocata celor afectați, blocuri cu apartamente ce vor fi vandute individual și intabulate ulterior.

Virgil Popa tace, iar în zona suspiciunea oamenilor este că acesta are ceva de câștigat

Principala luptă a săcelenilor din zona Bolnoc este chiar împotriva Primăriei Săcele, al cărei abuz a fost stopat prima data de Curtea de Apel Brașov pe 5 august 2020, prin soluția de suspendare a efectelor autorizației de construire emisă abuziv în favoarea Sc GR Montana Invest SRL.

Av. Muller Kuti Iulia consideră că are argumente puternice ce dovedesc despre constructor că ar fi fost favorizat de Primăria Săcele să construiască blocuri într-o zona cu interdicție expresă de construire a unor astfel de locuințe.

Acesta suspiciune rezonabila este motivul pentru care Virgil Popa tace? Locuitorii din zona spun ca da si ca au dovezi solide ca intreaga situatie este girata si protejata de la varf in primaria Sacele. O situatie ce necesita interventia Procuraturii, am adauga noi!

Poliția Locală este ”nervoasă” pe reclamanții care sună la telefon

Poliţia Locală din Săcele, entitate subordonată direct primarului Virgil Popa, nu este capabilă să apere interesele cetăţenilor, a celor ce plătesc taxe şi impozite locale din care se plătesc salariile în administraţie.

Cum altfel să interpretăm lipsa de acţiune a Poliţiei Locale în cazul blocurilor din Camping Dârste? Dezinteres? Incompetenţă? Ordin pe unitate?

Solicitați telefonic în mai multe rânduri să intervină, angajații Poliției Locale au început să fie recalcitranți la telefon, fiind (spun cei ce au sunat) deranjați de faptul că locuitorii tot sesizau că lucrările la Camping Dârste continuă nestingherite.

Mai mult decât atât, nimeni din zonă nu știe cine a ajuns la fața locului din partea Poliției Locale și mai ales ce măsuri s-au luat.

Se pare că niciuna serioasă, deoarece a doua zi (sambata – 6 februarie ) lucrarile pe santier continuau nestingherite!

Unde este disciplina în construcții când ai nevoie de ea?

Totuși, la fața locului a ajuns sâmbătă Politia Sacele! Politistii au stat de vorba cu locuitorii si s-au deplasat in zona santierului pentru a constata la fata locului care este situatia.

La final au întocmit procesul verbal de constatare a evenimentelor petrecute sâmbătă în zonă.

Entitate subordonată primarului Virgil Popa, Poliția Locală nu apară interesele cetățenilor săceleni?

 

 

 

Dacă îți place să fii bine informat, te așteptăm în cea mai mare și activă comunitate online din Săcele pe pagina Saceleanul.ro și pe grupul Orașul Săcele.

Farmacia Precizia